Soldaten IDF elite eenheid in quarantaine; residentie president gedesinfecteerd

Elite soldaten trainen. Foto IDF

Volgens een bericht van de Israëlische nieuwszender Channel 13 zijn tientallen gevechtsmilitairen in een elite-eenheid zondag in quarantaine gegaan nadat bij een van hen een besmetting met het coronavirus is vastgesteld.

Het rapport zei dat veel van de soldaten al coronavirus- tests hebben gedaan en dat de resultaten op korte termijn bekend worden. De operationele capaciteit van de eenheid is niet verminderd.

Volgens het leger zijn 245 soldaten besmet met het coronavirus, allemaal met milde symptomen. Zo’n 1.058 soldaten zitten in isolatie.

De residentie van de president werd zondag grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd, nadat bij een personeelslid in het weekend het coronavirus werd vastgesteld.

Residentie van de president wordt gedesinfecteerd. Foto Tomer Reichman via GPO

Tien leden van het team van president Reuven Rivlin moesten zondag in quarantaine. De president is niet verplicht in quarantaine te gaan, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Alle ruimtes van de residentie zijn schoongemaakt, inclusief de toiletten, keukens en het kabinet van de president. Maandag kan Israëls president Rivlin samen met het rest van zijn personeel weer aan de slag.

Bij de getroffen medewerker wordt een epidemiologisch onderzoek uitgevoerd om te achterhalen waar de besmetting vandaan komt.

Advertentie (4)