Fiverr uit Israël zet Nederlandse freelance-diensten op

Screenshot Fiverr video

Na het openen van vergelijkbare sites in Duitsland, Frankrijk en Spanje zet het Israëlische bedrijf Fiverr International Ltd. zijn internationale expansie voort en voegt twee nieuwe talen aan de site toe: Nederlands en Italiaans.

Fiverr verbindt bedrijven met freelancers die digitale diensten aanbieden, zoals copyediting of website-consulting. Het bedrijf biedt diensten aan in 300 categorieën in 160 landen en bedient meer dan 5,5 miljoen bedrijven wereldwijd.

“Het uitbreiden van onze wereldwijde voetafdruk is een belangrijke groeistrategie voor Fiverr en we geloven dat er een enorm potentieel is op de Italiaanse en Nederlandse markten”, zegt Micha Kaufman, oprichter en CEO van Fiverr.

“Hoewel het beiden heel verschillende markten zijn, hebben we in beide landen al fantastische signalen gezien, zo zijn van februari tot maart van dit jaar de bezoekers uit Italië naar de website met 97% gestegen.”

“Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om in hun moedertaal te communiceren, vergroten we het vertrouwen in ons merk, wat uiteindelijk zal leiden tot een grotere acceptatie van ons platform in deze markten”, zegt Kaufman tegen de Times of Israel.

In een eerder deze maand gehouden interview met Forbes Israel had Kaufman gezegd dat door het coronavirus de vraag naar zijn diensten is gestegen “met een enorme groei” in het aantal transacties, omdat mensen door lockdowns thuis moesten blijven en bedrijven zich meer tot online diensten zijn gaan wenden.

“In Nederland is er een trend waarbij ouderen met een hoge opleiding en hoogopgeleiden freelancers willen worden”, aldus de persverklaring. Er zijn ongeveer 1,2 miljoen kleine bedrijven in het land.

In maart zei Fiverr dat freelancers op het platform meer dan 1 miljard dollar hebben verdiend sinds de lancering van de site 10 jaar geleden.

De waarde van het online platform is meer dan 3 miljard dollar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)