Natalie Portman is mede-eigenaar van vrouwenvoetbalteam in Los Angeles geworden

Screenshot Instagram

Voetbal- en Natalie Portman-fans hebben een dubbele reden om vandaag ‘feest’ te vieren: de Joodse actrice wordt mede-eigenaar van een nieuw nationaal vrouwenvoetbalteam in Los Angeles en ze is er behoorlijk enthousiast over.

“Als ik iets doe, dan ga ik ervoor. Ik zet me in om deze organisatie te ontwikkelen op een manier die onze belofte na te komen om hogere verwachtingen op en naast het veld aan te wakkeren”, zei ze dinsdag in een interview met The Athletic.

De competitie maakte dinsdag het nieuwe team bekend, momenteel Angel City genaamd. Portman leidt de groep eigenaren samen met Kara Nortman, een partner bij de risicokapitaalonderneming Upfront Ventures in Los Angeles, mede eigenaren zijn verder Alexis Ohanian, de mede-oprichter van Reddit en echtgenoot van tennis superster Serena Williams; en ondernemer Julie Uhrman.

Maar dat is niet het einde van de lijst met eigenaren: het is een all-star line-up van actrices, voormalige voetballers voor vrouwen (inclusief Mia Hamm, Julie Foudy en Abby Wambach) en Williams, samen met haar 2-jarige dochter, Olympia die daardoor de jongste persoon ooit die is vermeld als eigenaar van een professioneel sportteam.

Portman vertelde over haar beslissing om mee te doen en vertelde The Athletic dat het keerpunt in april 2019 kwam toen ze deelnam aan een vriendschappelijke wedstrijd van het Amerikaanse nationale damesteam onder auspiciën van Time’s Up – de beweging die tientallen miljoenen dollars heeft ingezameld om om seksuele intimidatie te bestrijden. Ze bracht tevens haar mede-actrices Uzo Aduba, Eva Longoria, Jennifer Garner en Jessica Chastain mee.

“Hoe meer tijd ik met deze vrouwen doorbracht, hoe meer ik leerde en hoe groter de impact werd die ik wilde maken”, zei Portman. “Het was zo duidelijk – we moesten deze vrouwen in LA zien spelen. We hadden hier een team nodig.”

Advertentie (4)