Zomeravonturen in de zuidelijke Golan: voor elk wat wils

Ook in het corona-tijdperk trekken Israëliërs er graag op uit waarbij het zuidelijke gedeelte van de Golan een uitgelezen plek is voor water recreatie. Of het nu om raften gaat, of waterskiën, zwemmen of lekker eten, je vind het er allemaal en als extra krijg je gratis en voor niets vanaf veel plekken een prachtig uitzicht op het meer van Tiberias.

We hebben hier een aantal mogelijkheden onder elkaar gezet zodat u deze volgend jaar tijdens uw bezoek aan Israël kunt gebruiken.

Kajakken bij Abu-Kayak (Jordan Park)

Foto Abu-Kayak

Abu-Kayak biedt kajaktochten aan bij het Jordaan Rivier Observatorium. Deze populaire activiteit heeft een interessante wending genomen na de regenachtige winter die het waterpeil van het meer van Tiberias zo goed als vol maakte. De bij de vele liefhebbers van kajakken bekende smalle kanaaltjes zijn veranderd in kleine met op sommige plekken een afstand tot 200 meter van oever tot oever, waardoor een Afrikaans-achtige savanne is ontstaan. Deze nieuw overstroomde gebieden vormden nieuwe stroomgebieden en een uniek natuurlijk vegetatiegebied ondergedompeld in het water, waardoor een labyrint van water-paden ontstond en de dieren in het wild ontwaakten.

Naast de regelmatig geplande kajaktochten, gaan er nieuwe boetiek kajaktochten onder leiding van Ilan Stern naar dat gebied. De kajaktocht begint in de rivier de Jordaan en eindigt bij de uitlopers daarvan en wordt gedaan met kajaks of rubberboten, te midden van weelderige vegetatie langs de rivier. De betoverende sfeer en het Meer van Tiberias aan het einde van de tocht maken de ervaring uniek, zoals het waden in het water en het getjilp van de vogels langs de route. Tijdens de reis kunt u waterschildpadden, verschillende vissen en een grote verscheidenheid aan vogels tegenkomen.

Meer informatie : Abu Kayak, Jordan park, www.abukayak.co.il, abukayak@gmail.com, 04-692-1078

Watersport bij Wake Up Wakeboard and Wakesurf School (Ein Gev)

Foto Wake Up Wakeboard

Elke ochtend begeleidt Maayan een groeps SUP (Stand-Up Paddle board) les. Je krijgt eerst een snelle demonstratie en wat instructies van haar, waarna het echte werk begint op een paddle plank. In het begin zit je op je knieën, maar vrij snel ga je staan en krijg je meer grip en evenwicht op de paddle plank.

Al snel krijg je het rustige gevoel van drijven en peddelen langs het strand op de SUP wat moeilijk te omschrijven is.

Groep SUP-lessen zijn elke ochtend beschikbaar om 7:30 en 8:30 uur, en er is ook een optie om een ​​SUP te huren of een privé SUP-les te nemen.

Wake up Ski School biedt verschillende soorten watersporten, zoals waterskiën / wakeboarden, waterattracties met bananen en meer.

Informatie Wake Up Wakeboard and Wakesurf School, Ein Gev, wakeboard.co.il, wakeisrael@gmail.com, 054-499-7777

Burger Saloon bij Tsemach

Foto Burger Saloon<br />

Niet ver van Tsemach Beach aan het meer van Tiberias vind je Burger Saloon een zelfbedieningsrestaurant. Het maakt deel uit van een keten van restaurants die gespecialiseerd is in hamburgers van het vlees dat ter plaatse wordt gemaakt met vlees van de Limousine-koeien uit de Golanhoogten. Het logo van het bedrijf is een wolf, gemaakt door de eigenaren van de Limousine-koeien, Rami en Amir, die op de boerderij wolven zijn tegengekomen en hun wederzijdse liefde voor die ontmoeting deelden.

De hamburgers worden geserveerd met diverse toppings, en er staan ​​ook andere keuzes op het menu, zoals sloppy joe, kippenwings en kipnuggets. Verder is er onder meer friet, frietjes van zoete aardappelen, uienringen en salades en er zijn ook desserts. Als je denkt dat het weer een fastfoodrestaurant is, zul je ontdekken dat je het mis hebt. Hun hamburgers zijn sappig en zacht, misschien wel de beste hamburgers in Israël! Zo lekker!

Informatie: Burger Saloon, Zemah, burgersaloon.co.il/zemah/, 1-700-705-071

Arabisch Tanureen Restaurant in Migdal

Libanese Patosh. Foto <strong>Tanureen</strong>

Tanureen is een authentiek lokaal restaurant van Chef Yosef “Zuzu” Hana, gespecialiseerd in Arabische en Libanese gerechten. Tanureen heeft een uitgebreid menu met salades, vis, gevogelte en vlees. Desalniettemin is het aan te raden om de authentieke gerechten uit de lokale keuken te nemen; het bestellen van een mezze van salades en warme lokale gerechten om te delen is de manier daarvoor. Het aantal mezze is eindeloos: hummus, bloemkool in tahin, tabouleh, fattoush, hummus, baba ghanoush, shish-barak, gevulde druivenbladeren, falafel, Libanese kebbeh, etc. geserveerd met vers pitabroodje en pita van knoflook-olijfolie. Desserts omvatten lokale delicatessen zoals Knafeh en Malabi.

Informatie: Tanureen, Migdal, tanureen.rest.co.il, 053-809-6629

Bai Gali Mongools dorp in Givat Yoav

Foto Bayit Gali

Als je wat anders wilt, probeer dan eens glamping (glamourcamping) uit in Bai Gali precies dat. Deze verzorgde camping biedt ruime Mongoolse tenten, yurts genaamd, met uitzicht op de Zee van Galilea. De yurts staan in een kruiden- en bloementuin en bieden alles wat men nodig heeft: airconditioning, een eigen badkamer, een koelkast en koffiefaciliteiten en een picknicktafel met uitzicht op de horizon.

De site bevat een volledig uitgeruste gedeelde keuken, een kampvuur plaats, hangmatten en een zwembad voor de kleintjes.
Informatie: Bai Gali, Givat Yoav, www.baigali.co.il, baigalimong@gmail.com, 052-655-9994

Resort Ranch Vered Hagalil Guest Farm

Foto Vered HaGalil

Een heel ander alternatief is de Vered Hagalil Ranch, een paar minuten rijden van Rosh Pina, geschikt voor koppels en gezinnen. De suites, hutten, huisjes en studio’s zijn gemaakt van hout en basalt en hebben een landelijke inrichting en alle luxe voorzieningen zoals een open haard voor de winter en een balkon in de openlucht met uitzicht op de Zee van Galilea en de Golanhoogte.

Een verblijf daar is zeer ontspannen en stil en de units zijn voorzien van een kitchenette en barbecueplekken. De compound heeft een zwembad, een spa, paardrijtochten en een restaurant – alles wat je nodig hebt zonder de auto te verplaatsen!

Informatie: Resort Ranch Vered Hagalil, Corazim, veredhagalil.com, v.hagalil@gmail.com 04-693-5785.

Advertentie (4)