Israël en de VAE gaan ‘onmiddellijk’ samenwerken op het gebied van gezondheid

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein heeft maandag gesproken met zijn tegenhanger uit de Verenigde Arabische Emiraten, Abdul Rahman Mohammed Al Owais en daarbij afgesproken dat er een “initiële en onmiddellijke samenwerking tussen Israël en de VAE op het gebied van gezondheid zal komen”, zeggen de twee in een officiële gezamenlijke verklaring.

De verklaring luidt: “Het gesprek werd met een goed humeur gevoerd met als doel de samenwerking tussen de landen te bevorderen.

“De ministers waren het erover eens dat het gesprek ‘uitstekend was voor beide landen’ en kwamen overeen een vertegenwoordiger te benoemen die verantwoordelijk is voor de betrekkingen tussen de twee landen, met name wat betreft de strijd tegen het COVID-19 virus. Bovendien zullen de landen delegaties van zakenmensen uit beide landen met elkaar in contact brengen om gezamenlijk bedrijven op te starten ”, aldus de verklaring.

“Met de afname van COVID-19 zullen de landen ook werken aan het opzetten van een uitwisselingsprogramma voor studenten”, voegt de verklaring eraan toe.

Minister van Volksgezondheid van de VAE Abdul Rahman Mohammed Al Owais. Screenshot YouTube

Edelstein zegt in de verklaring: “Vrede met de Verenigde Arabische Emiraten biedt de burgers van Israël en de VAE een uitstekende gelegenheid voor nauwe betrekkingen die voor beide partijen vruchtbaar zullen zijn. De Emirati minister van Volksgezondheid is een echte partner van Israël. Israël heeft een vriend in de Emiraten!”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)