Israëlisch bedrijf werkt samen met Emiraten bij ontwikkeling stamceltherapie

Foto Pluristem

Kort na de aankondiging van de normalisatieovereenkomst tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, ondertekende Pluristem Therapeutics uit Haifa een niet-bindend memorandum van overeenstemming (MoU) met het Abu Dhabi Stem Cells Centre om celtherapieën te bevorderen voor ziekten waaronder COVID-19.

In een persverklaring liet Pluristem weten dat “het doel van de samenwerking is om te profiteren van de respectieve expertisegebieden van elk bedrijf op het gebied van celtherapieën voor de levering van regeneratieve geneeskunde ten behoeve van de burgers van de VAE en Israël en de mensheid als geheel”.

Op 10 april melde Joods.nl dat zes ernstig zieke patiënten in Israëlische ziekenhuizen na behandeling met de stamceltechniek van Pluristem aanzienlijk waren opgeknapt.

ADSCC behandelt COVID-19-patiënten met stamcellen afkomstig uit het bloed van de patiënt door de cellen als een fijne nevel terug in de longen van de patiënt te brengen met behulp van een vernevelaar, een machine die een patiënt helpt om medicijnen in te ademen via een masker of mondstuk. In juli werd gemeld dat van de 2000 patiënten die de procedure hadden ondergaan, 1200 volledig waren hersteld.

De samenwerking, geïnitieerd door het adviesbureau Better Alternatives, omvat het uitwisselen van onderzoeksresultaten, patiëntenmonsters en testapparatuur.

Leidinggevenden van beide bedrijven namen deel aan een ondertekeningsceremonie die werd gehouden via een videoconferentie tussen Israël en de VAE.

“Ik geloof dat het onze plicht en voorrecht is als zakelijke en wetenschappelijke leiders om voorop te lopen om samenwerkingen te versterken en innovatie en onderwijs te promoten. We zijn vereerd om in de frontlinie te staan ​​van dit historische moment”, aldus Pluristem CEO en President Yaky Yanay.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)