Israëliërs kunnen zonder quarantaine naar aantal landen

Ter illustratie. Tessaloniki. Screemshot YouTube

Voor het eerst sinds maart, toen het Israëlisch luchtruim dichtging, is het voor Israëliërs weer mogelijk om naar een aantal landen te reizen zonder bij aan of terugkomst in quarantaine te hoeven.

Israëliërs en buitenlanders die in Israël aankomen uit de volgende landen, hoeven niet bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan: het Verenigd Koninkrijk, Slovenië, Nieuw-Zeeland, Georgië, Denemarken, Oostenrijk, Canada, Estland, Rwanda, Italië, Finland, Letland, Hongkong, Duitsland, Hongarije, Cyprus, Litouwen , Griekenland, Kroatië en Bulgarije.

Helaas staan Nederland en België nog niet op deze lijst vanwege het oplopend aantal dagelijkse coronavirus besmettingen.

Daarnaast zullen Griekenland, Kroatië en Bulgarije Israëliërs op ​​hun grondgebied toelaten zonder quarantaine verplichting maar er zijn enkele andere beperkingen.

Israëliërs zullen bij aankomst in Bulgarije een negatieve coronavirus test moeten overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Voor Kroatië mag de negatieve test niet ouder zijn dan 48 uur. Geen van beide landen vereist een test bij de landing, noch enige isolatie.

Griekenland heeft strengere regels, want slechts 600 Israëlische toeristen mogen per week het land bezoeken, en dan slechts op 4 locaties: Athene, Kreta, Thessaloniki en Corfu.

Ook zullen Israëlische toeristen een coronavirus-test moeten afleggen tussen hun aankomst in Griekenland en hun transfer naar een van de vier bestemmingen. Ze moeten naar verluidt in quarantaine blijven totdat ze de testresultaten ontvangen – een proces dat theoretisch tot 48 uur kan duren. Het was niet duidelijk wie voor de eerste quarantaine zou betalen of hoe de 600 plekken worden toegewezen.

De eerste vlucht van Israël naar Bulgarije is zondagochtend vertrokken en de eerste vlucht naar Griekenland vertrekt maandag 17. De eerste vluchten zullen worden uitgevoerd door buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, maar Israir zal vanaf dinsdag ook beginnen met het vliegen op die routes.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)