Plan van Naftali Bennett tegen het coronavirus

Naftalie Bennett. Foto GPO

Hij mag dan wel geen premier van Israël zijn, en sinds afgelopen mei ook geen minister van Defensie meer, over populariteit heeft Naftali Bennett niets te klagen. In de recente peilingen vormt Bennett een rechtstreekse bedreiging voor Netanyahu en zijn Likud partij.

Bennet maakte zijn 20-stappenplan bekend om het virus in bedwang te krijgen in een post op Facebook.

1 – Vertel iedereen dat er geen gemeenschappelijke protesten of gebeden meer zijn tot het einde van de lockdown.

2 – Vorm een ​​nationale coalitie van opperrabbijnen en imams, links en rechts, ultraorthodoxe en Arabische leiders, nieuwsredacteuren en andere beïnvloeders met als missie om ervoor te zorgen dat iedereen een masker draagt ​​en niet naar bijeenkomsten gaat.

3 – Leid een PR-campagne: masker in plaats van sluiting – als iedereen een masker draagt, kan Israël het coronavirus binnen vijf tot zes weken verslaan

4 – Geef de minister van Onderwijs de opdracht om scholen voor te bereiden – dit keer in het echt – om in capsules te opereren.

5 – Zorg ervoor om tegen 15 oktober 100.000 mensen per dag worden getest op het virus.

6. Begin met de implementatie van de “pooling-methode” voor het ontwikkelen van snelle coronavirus-testresultaten, zodat de capaciteit om mensen snel te testen tienvoudig wordt vergroot. Deze methode wordt met succes gebruikt in de Verenigde Staten, Duitsland, China en andere plaatsen. Roep tegelijkertijd de wetenschappers van het Weizmann Institute of Science op om hun “Weizmann 2.0” -methode te implementeren voor snellere tests.

7 – Activeer onmiddellijk afvalwatermonitoringstechnologie voor vroege detectie van uitbarstingen – dit is een prachtige Israëlische innovatie die in Israël niet wordt gebruikt maar wel in het buitenland.

8 – Stel een doel vast om 2500 epidemiologische trackers te rekruteren van Israëls recent werklozen en richt vijf tot zes nieuwe callcenters op.

9 – Start een nationaal serologisch onderzoek om in kaart te brengen wie al besmet is geweest.

10 – In plaats van alleen Shin Bet surveillance te gebruiken, waardoor duizenden mensen ten onrechte in isolatie worden gestuurd, kun je Shin Bet-tracking gebruiken in combinatie met epidemiologisch onderzoek en alleen mensen in isolatie sturen als het rapport van de instantie overeenkomt met de gegevens van de Shin Bet .

11 – Iedereen die in isolatie moet, wordt binnen 24 uur getest en opnieuw 48 uur later. Na twee negatieve tests is quarantaine niet meer nodig.

12 – Stel een team samen van 3000 isolatieassistenten die helpen voorzien in de behoeften van mensen wanneer ze in quarantaine zijn.

13 – Directe wetgeving aannemen die boetes oplegt aan iedereen die zonder masker in een afgesloten ruimte wordt betrapt. Tegelijkertijd 5000 “coronavirus-inspecteurs” rekruteren om handhavingsinspanningen te ondersteunen.

15 – Wijs het ministerie van Volksgezondheid toe om de capaciteit van ziekenhuizen te vergroten om 1200 ernstige coronapatiënten te behandelen, tegenover 800 nu.

16 – Stel een duidelijke exit strategie op.

17 – Draag de minister van Financiën op een volledig programma voor te leggen ter ondersteuning van kleine bedrijven en tegelijkertijd binnen drie weken een nationaal beroepsopleidingsprogramma te lanceren om personen te helpen bijscholen wier beroep vanwege de pandemie mogelijk niet meer levensvatbaar is.

18 – Spreek het land elke twee dagen toe om hun vragen en zorgen te beantwoorden en uit te leggen waar het land staat in zijn inspanningen tegen het virus.

19 – Identificeer iemand of een team die verantwoordelijk is voor “leren van de wereld” – het onderzoeken en verbinden met die landen die het goed doen en van hen leren zodat hun beste praktijken in Israël kunnen worden toegepast.

20 – Bereid Ben-Gurion Airport voor om aankomende en vertrekkende passagiers snel te testen met behulp van snelle coronavirus-tests.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!