Stuur uw briefje met gebed naar de Klaagmuur

Ter illustratie. Briefjes in de Klaagmuur. Screenshot YouTube

Door de coronavirus pandemie is het niet mogelijk om de Klaagmuur te bezoeken en zoals gebruikelijk een briefje tussen de stenen te stoppen. Daarom heeft de Jewish Agency een wereldwijde campagne aangekondigd om de gebeden van Joden en niet-Joden uit Israël en de rest van de wereld te verzamelen en ze tussen de stenen van de Klaagmuur te plaatsen, een gebruikelijke traditie voor bezoekers van de heilige plaats.

Vanwege de beperkte toegang tot Jeruzalem door de lockdown die in Israël op vrijdag van kracht wordt, nodigt voorzitter van The Jewish Agency Isaac Herzog, samen met Jewish Agency afgezanten die zijn gestationeerd in Joodse gemeenschappen over de wereld, Joden ( en niet-Joden) uit om hun briefje virtueel naar The Jewish Agency te sturen, die ze dan zal afdrukken en in de Klaagmuur plaatsen.

Tussen Rosj Hasjana en Jom Kippoer is het plein bij de Kotel normaal gesproken vol met duizenden bezoekers. Dit jaar is het vanwege de beperkingen niet mogelijk om naar Jeruzalem te komen en gebeden te plaatsen tussen de stenen van de Klaagmuur, de heiligste plaats voor het Joodse volk, “zei Herzog. “Als organisatie wiens missie het is om het wereldwijde Jodendom en zijn relatie met Israël te versterken, dachten we dat het gepast zou zijn om deze belangrijke daad voor zo velen dit hoogseizoen te faciliteren. “

The Virtual Kotel

Usually at this time every year, crowds of people come to Jerusalem from other cities in Israel and around the world. This year, that’s not possible. So we decided to take action and be your messangers. The Jewish Agnecy and our Chairman יצחק (בוז'י) הרצוג – Isaac Herzog invite you to send us notes with your prayers and wishes for the new year. Our staff will come to the Kotel the day before Yom Kippur to place them between the stones of the Wall on your behalf. Share this link with family and friends from all over the world >> my.jewishagency.org/kotel/en We look forward to your notes! From all of us, we pray that next year we will be able to meet in person again and wish you meaningful holidays. May you be inscribed and sealed in the book of life.

Geplaatst door The Jewish Agency for Israel op Maandag 21 september 2020

Velen hebben hun briefje met gebeden of verzoeken al naar de organisatie gestuurd. In een video die op de sociale media van The Jewish Agency staat, vraagt ​​Noam uit Nieuw-Zeeland of dit nieuwe Joodse jaar een goed jaar mag worden, vrij van ziekten en virussen; Daniel uit de VS hoopt dit jaar tijd door te brengen met zijn gezin; Dimitri uit Oekraïne bidt dat veel Oekraïense Joden hun huis in Israël zullen vinden; Lauren uit Parijs wenst haar dierbaren en het hele volk van Israël een goede gezondheid; en Miriam uit Mexico vraagt ​​dat het coronavirus snel klaar is, zodat we weer bij onze families kunnen zijn.

Om een ​​notitie in te dienen voor The Jewish Agency om in de Klaagmuur te plaatsen, gaat u naar: http://my.jewishagency. org / kotel / en.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)