Nieuw koosjer recept “knapperige schnitzel met Israëlische salade en frietjes”

Foto Jamie Geller.

Kipschnitzel is een van de populaire gerechten die je in Israël in allerlei vormen aantreft. In een sandwich of in een pita bijvoorbeeld, maar ook bij veel Israëlische families als hoofdgerecht bijvoorbeeld met Israëlisch salade en frietjes ‘Israël style’.

Dit recept is makkelijk te maken en is voldoende voor twee flinke porties.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, snij die in dunne frietjes gesneden
  • 2 kippenborsten zonder vel, zonder botten
  • Extra vierge olijfolie, verdeeld
  • 1 eetlepel zaatar
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zest en sap van 1 citroen
  • ½ kopje bloem voor alle doeleinden
  • ½ kopje panko
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Kosjer zout
  • Vers gestampte zwarte peper
  • 2 eiwitten
  • Tahini

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200* Celsius.

Verspreid de in frietjes gesneden aardappelen over de bakplaat, meng met de olijfolie en zaatar.

Rooster 25 minuten op 200* Celcius tot ze goudbruin zijn.

Combineer komkommers, tomaten, peterselie, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper in een middelgrote kom en meng goed (koel in de koelkast tot het klaar is om te serveren).

Leg de kip in een grote herbruikbare opbergzak met 1 eetlepel water. Met een hamer of de bodem van een koekenpan, stamp je de kipfilet, vanuit het midden naar buiten, in alle richtingen. Kruid de kip met peper en zout. Leg het eiwit in een ondiepe schaal. Leg de bloem gekruid met zout en peper op bakpapier en Panko op smaak gebracht met zout, peper, tijm en schil op een tweede stuk bakpapier.

Verhit een laag van 5 cm olijfolie in een bakpan met zware bodem, op middelhoog vuur tot de olie sist als er een stuk panko in wordt gedruppeld. Haal de kip door de bloem, dan het eiwit en dan de panko. Kook tot ze aan de ene kant bruin zijn en dan opnieuw de andere kant tot die bruin is.

Leg de kip op een bakplaat met keukenpapier.

Haal de aardappelen uit de oven en meng ze met zout. Sprenkel het resterende citroensap over de kip en serveer met de Israëlische salade ernaast en tahin om te besprenkelen en te dippen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!