Sheba Medical Center is begonnen vrijwilligers te werven voor coronavaccin proef

Institute for Biological Research. Foto ministerie van Defensie

Uit een email die naar medewerkers van het Sheba Medical Center in Tel Hashomer is gestuurd, blijkt dat het ziekenhuis is begonnen met het werven van vrijwilligers om deel te nemen aan de klinische fase 3-studie van een kandidaat coronavirus-vaccin dat wordt ontwikkeld door het Israel Institute for Biological Research (IIBR).

“Na Soekot [Loofhuttenfeest] begint de rekrutering bij Sheba voor onderzoek naar een coronavirus vaccin dat in Israël is ontwikkeld”, luidde een e-mail die naar medewerkers van Sheba werd gestuurd en waarvan de Jerusalem Post een kopie in haar bezit heeft.

Volgens de e-mail, die was gericht aan alle medewerkers van het Sheba Medical Center, komen personen in aanmerking die ouder dan 18 jaar zijn en die in het verleden en ook niet op het moment van inschrijving, geen coronavirus hebben gehad.

Sommige deelnemers zullen het vaccin krijgen en anderen zullen worden toegewezen aan een controlegroep en krijgen een placebo. “De kans om het vaccin te krijgen is drie keer zo groot als de kans om een ​​placebo te krijgen”, aldus de e-mail.

Er wordt gecontroleerd of deelnemers geschikt zijn om aan de proef deel te nemen. Eenmaal ingeschreven, worden ze ingeënt en vervolgens in de loop van een jaar meerdere keren met verschillende tussenpozen gecontroleerd. Alle onderzoeken vinden plaats in Sheba en omvatten een bloedtest, doktersonderzoek en andere screenings.

Hoewel een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigde dat de rekrutering voor het proces gaande was, kon hij geen verdere details bespreken. Wel zei hij dat werving plaatsvindt vanuit verschillende sectoren en dat de proeven tegen eind oktober zouden beginnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)