De Israëlische defensiebedrijven IAI en Rafael gaan deelnemen aan defensiebeurs in de VAE

Top Gun systeem van IAI. Foto IAI

Voor het eerst zullen Israëlische defensiebedrijven hun waren tentoonstellen in een Arabische land. De Israëlische defensiebedrijven Rafael Advanced Defense Systems en Israel Aerospace Industries hebben bekendgemaakt deel te nemen aan de aanstaande International Defense Exhibition and Conference (IDEX) die in februari in Abu Dhabi zal plaatsvinden.

De deelname van de bedrijven aan de tweejaarlijkse verkoopbeurs voor wapens en defensietechnologie, de grootste in zijn soort in het Midden-Oosten, werd mogelijk gemaakt door de recente normaliseringsovereenkomst tussen Israël en de VAE.

In het Israëlische paviljoen zullen Rafael en IAI, Israëls grootste bedrijven van militaire wapensystemen, worden vergezeld door andere Israëlische bedrijven zoals SmartShooter, producent van lichtgewicht precisie contra-dronesystemen die worden gebruikt door de IDF langs de grens met Gaza en in de VS door de Amerikaanse Special Forces.

Het ministerie van Defensie bepaalt welke andere bedrijven mogen meedoen en welke systemen en platforms er getoond mogen worden.

Hoewel de lijst met producten nog niet is afgerond, behoren Rafael’s Iron Dome Missile Defense System, het Trophy actieve beschermingssysteem voor gepantserde voertuigen en elektronische stoor- en radarsystemen tot de mogelijkheden.

Israëlische bedrijven werden uitgenodigd om op IDEX te exposeren nadat de organisatoren een overeenkomst hadden getekend met de Israel Defense Exhibition (ISDEF), en defensiebedrijven uit de Golf die zullen deelnemen aan ISDEF 2021 in juni volgend jaar.

Hoewel Israëlische defensiebedrijven in het verleden hun producten aan de Golfstaten hebben verkocht, werden deze deals geheim gehouden. Nu, met de ondertekende normalisatieovereenkomsten met de VAE, Bahrein en Soedan, wordt verwacht dat nieuwe overeenkomsten zullen leiden tot een aanzienlijke groei van de defensie-export naar de regio.

Het vijfdaagse evenement in het Abu Dhabi National Exhibition Centre, van 21-25 februari, zal ook de 6e NAVDEX maritieme beveiligingsshow omvatten en ondanks aanhoudende gezondheidsbeperkingen vanwege het coronavirus, zullen meer dan 1300 bedrijven uit de defensiesector uit 62 landen deelnemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)