‘Samen Hatikva zingen’ zegt burgemeester van Frankfurt

Ik zie het de burgemeester van Amsterdam nog niet doen, maar deze boodschap van Uwe Becker, burgemeester van Frankfurt en president van de Duitsland-Israël Association is duidelijk: samen het Israëlische volkslied Hatikvah (Hoop) zingen. In deze bijzondere video ziet u bekende en onbekenden het Hatikvah zingen, en als u goed kijkt ziet u een van onze columnisten.

Uwe Becker zegt: “We staan allemaal voor dramatische uitdagingen. Corona leert ons dat we ons gewone leven niet als vanzelfsprekend kunnen beschouwen. Het is dus nog belangrijker om samen te staan. We zijn allemaal individuen, maar we vormen één samenleving. En we dragen bij aan deze samenleving met ons werk en onze betrokkenheid, met onze capaciteiten en onze sterke punten. Dus laten we samen gaan staan. En wat zou een beter teken kunnen zijn voor deze gemeenschappelijke toewijding, dan samen het volkslied van de staat Israël, het Hatikvah (Hoop) te zingen – iedereen in haar of zijn eigen stijl als onderdeel van een gemeenschappelijk teken”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)