Stijging nieuwe coronabesmettingen in Israël zet door

Chaos bij de open lucht winkelcentra. Screenshot KAN nieuws

De afgelopen week ingezette langzame stijging van het aantal nieuwe dagelijkse coronabesmettingen in Israël zet door. Het ministerie van Volksgezondheid maakt zich ondertussen zorgen dat de opening van open winkelcentra voor een nieuwe toename van het aantal besmettingen zal zorgen.

Op dinsdag werden 56.512 mensen op het coronavirus getest waarvan 815 mensen positief bleken te zijn, dit komt neer op een percentage van 1,5%.

Er zijn op dit moment 8150 actieve besmettingen in het land. In de ziekenhuizen liggen 307 mensen die er ernstig aan toe zijn, waarvan er 131 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Er zijn vanaf het begin van de coronavirus pandemie 2735 Israëliërs aan het coronavirus overleden.

Nadat zich gisteren op de eerste dag van de opening van openlucht winkelcentra in Israël chaotische taferelen afspeelden, met mensen die urenlang in de rij stonden om een winkel te bezoeken, maakt het ministerie van Volksgezondheid zich grote zorgen.

Ambtenaren van het ministerie zijn diep gefrustreerd door de nieuwe stappen om de beperkingen te versoepelen, meldde Channel 12, en waarschuwen dat hierdoor een toename van het aantal besmettingen zal ontstaan, waardoor men denkt dat binnen 2 -3 weken de winkels weer gesloten moeten worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!