Hoe gaat het ‘groene paspoort’ voor gevaccineerde Israëliërs eruit zien?

Screenshot van app van het groene paspoort.

Vanaf januari 2021 ontvangen Israëliërs die zijn ingeënt tegen het coronavirus via een app een zogenaamd ‘groen paspoort’.

In eerste instantie zal de app het voor Israëlische toeristen mogelijk maken om naar de ‘groene eilanden’ Eilat en de Dode Zee te reizen.

Uiteindelijk zal de app ook worden gebruikt om mensen die zijn gevaccineerd vrijstelling van quarantaine geven na terugkeer uit het buitenland of na contact met een coronapatiënt.

Zodra de app beschikbaar is, kunnen gebruikers hun telefoonnummer, ID-nummer en geboortedatum invoeren en de informatie verifiëren met gegevens bij het ministerie van Volksgezondheid, aldus de krant Israel Hayom.

Kinderen en jongeren onder de 16 jaar die zich niet kunnen laten vaccineren, kunnen de app alleen gebruiken als ze hersteld zijn van het virus of als ze een negatief testresultaat hebben gekregen.

Later deze maand kan het ‘groene paspoort’ door middel van een QR-code mogelijk ook worden gebruikt voor aanvullende doeleinden, waaronder toegang tot winkelcentra, restaurants en culturele en sportevenementen. De details van wat wordt toegestaan ​​en hoe dit zal werken zijn nog onduidelijk.

Een aantal landen heeft al laten doorschemeren dat ze in de nabije toekomst geen toeristen op hun grondgebied zullen toelaten die niet zijn gevaccineerd. Het groene paspoortmodel wint wereldwijd aan kracht en een van de doelstellingen is om het internationale toerisme nieuw leven in te blazen.

Houders van een groen paspoort kunnen zich vrij verplaatsen tussen landen die deze paspoorten erkennen en hoeven niet in quarantaine te gaan.

Er gaan geruchten dat luchtvaartmaatschappijen binnenkort een soortgelijke houding aannemen ten opzichte van houders van een groen paspoort (denk aan speciale balies, snelle wachtrijen en zelfs een vroege instap). Deze programma’s zullen een belangrijke stimulans zijn voor frequente reizigers om zich binnenkort te laten vaccineren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)