In 2020 waren dit de populairste Google zoektermen in Israël

Ter illustratie

Google heeft de resultaten van de meest populaire zoekopdrachten in Israël in 2020 gepubliceerd, waarbij het coronavirus de meest opgezochte term was. De meest ernstige wereldwijde gezondheidscrisis in decennia trok de meeste aandacht en werd vaker op Google opgezocht dan de verkiezingen in Israël en de VS.

Het coronavirus werd beoordeeld als de meest gezochte term, het Israëlische ministerie van Volksgezondheid stond op de tweede plaats, meldt Google Israël. Internetsurfers hadden ook veel vragen, zoals: “Hoe krijg ik een coronatest? (eerste plaats), of “Hoe maak ik thuis een mondkapje? (derde plek): “Waar komt het coronavirus vandaan?” (zevende plek). 

Tijdens de traditionele SefardischeMimona-vieringen na afloop van Pesach, wat traditioneel met familie gevierd wordt, maar dit jaar vanwege de lockdown alleen op afstand kon plaatsvinden, zochten veel gebruikers naar ‘Hoe maak ik een Mofletta (een traditionele Noord-Afrikaanse pannenkoek)?’

Zoekopdrachten met betrekking tot politieke evenementen, zagen de Israëlische verkiezingen in maart 2020 de eerste plaats innemen volgens Google. 

Vanzelfsprekend hadden de Amerikaanse presidentsverkiezingen ook bijzonder veel aandacht van Israëliërs en namen ze vier plaatsen in op de lijst, waaronder: Amerikaanse verkiezingen (tweede plaats), resultaten van de Amerikaanse verkiezingen (vierde plaats), Donald Trump (vijfde plaats) en Joe Biden (zevende plaats).

Het vredesakkoord tussen Israël en de VAE behaalde de derde plaats en het vredesakkoord tussen Israël en Bahrein nam de zesde plaats in.

Drie vooraanstaande vrouwen voerden de lijst van mensen en publieke figuren aan: Eti Alon, die een bank had opgelicht, en Anat Elimelech, een fotomodel die werd vermoord door haar partner. Beiden zagen hun levensverhalen gedramatiseerd in Israëlische televisieseries. Naama Issachar die eerder dit jaar werd vrijgelaten uit een Russische gevangenis nadat ze door de autoriteiten was gearresteerd vanwege het bezit van een minimale hoeveelheid marihuana tijdens haar overstap op het vliegveld van Moskou, was de volgende.

De beroemde voetballer, Omer Atzili, die de krantenkoppen haalde nadat hij onderwerp van politieonderzoek was geweest, nam de achtste plaats in, en RoyBoy, een hiphopartiest die een storm veroorzaakte op sociale media na het uitbrengen van een racistische video die bedoeïenenbewoners vernederde, behaalde de vijfde plaats.

Wat televisieshows betreft, werd de Israëlische publieke omroep KAN, het meest besproken kanaal in het land. De thriller-serie ‘Teheran’, ‘Manayek’ over de Israëlische politie en ‘She’at Neilah’ over de Yom Kippoer-oorlog stonden allemaal bovenaan in Google-zoekopdrachten. 

Extra shows op de lijst waren twee Arabische series, ‘The Prince’, die op de zevende plaats staat, en de Egyptische acteur Mohamed Ramadan, die voor opschudding zorgde nadat hij was gefotografeerd met de populaire Israëlische zanger Omer Adam in Dubai, en de Turkse band “Haybe”, die tiende werd. 

De belangrijkste gezochte woorden waren songteksten van releases van hiphopzanger Cardi B, zoals het beruchte nummer “WAP”, en vervolgens voor het nummer “Whole” van de Israëlische artiest Idan Rafael Haviv, dat op de tweede plaats eindigde. De songtekst van de Israëlische zanger Ishay Ribo ‘My Heart’ eindigde op de derde plaats.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)