Vanaf 21 december worden Israëlis ingeënt tegen het coronavirus

Ter illustratie. Foto MDA

Israëlische gezondheidsorganisaties zijn begonnen met het zenden van tekst messagages naar hun leden om hen te informeren online een tijd en dag te reserveren wanneer zij willen worden ingeënt tegen het coronavirus. Vanaf zondag 20 december zal er worden begonnen met het vaccineren van Israëlis boven de 60 jaar en mensen die risico lopen wegens hun gezondheidstoestand.

Nadat eerder was gezegd dat vaccinatie tegen het coronavirus op 27 december zou starten, heeft de regering nu besloten dat dit een week wordt vervroegd, en zullen gezondheidsorganisaties, zeg maar de ziekenfondsen, vanaf maandag 21 december de eerste mensen gaan inenten.

De eersten die zullen worden ingeënt tegen het coronavirus, zijn mensen met onderliggende ziektes en Israëlis vanaf 60 jaar.

Om de bevolking enthousiast te maken zich te laten vaccineren, zullen premier Netanyahu en minister van Volksgezondheid Edelstein, zich zaterdagavond live op tv laten inenten. President Rivlin volgt op zondag.

Vaccineren is gratis en gezondheidsorganisaties doen er alles aan om hun leden te overtuigen zich te laten vaccineren.

Na de eerste vaccinatie volgt drie weken later de tweede vaccinatie, waarna de gevaccineerde een groene kaart ontvangt ten bewijze dat hij of zij is ingeënt.

Volgens berichten in de Hebreeuwse pers, is het vanaf maart niet mogelijk om zonder deze groene kaart te vliegen, of een winkelcentrum of evenement te bezoeken.

Ondertussen loopt het aantal dagelijkse besmettingen in Israël op, mede veroorzaakt door Chanoeka bijeenkomsten waarbij in de ultra orthodoxe sector weinig of geen mondkapjes werden gedragen of andere beschermende maatregelen werden genomen.

Juist onder de ultra orthodoxe bevolking neemt het aantal besmettingen opnieuw snel toe.

Zondag komt het coronaviruskabinet bijelkaar om nieuwe beperkingen te bespreken, waaronder sluiting van alle niet essentiële winkels en mogelijk een volledige lockdown.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)