Combinatie van plantaardige verbindingen breekt het COVID-19-spike-eiwit af

Weizmann Institute Rechovot. Foto Weizmann

De in Tel Aviv gevestigde startup Novel Concepts Medical beweert dat een combinatie van plantaardige verbindingen het COVID-19-spike-eiwit kan afbreken waarmee het virus zich aan menselijke cellen hecht.

Tijdens door het bedrijf uitgevoerde laboratorium testen nam het spike-eiwit binnen een paar uur na incubatie aanzienlijk af.

Onder andere The Jerusalem Post heeft hoogtepunten ingezien van het onderzoek dat is ontwikkeld door Novel Concepts Medical, waarover voor het eerst werd geschreven in enkele Britse publicaties en opnieuw werd gepubliceerd door MSN News.

De aan de Queen Mary University London gepromoveerde oprichter van het bedrijf, Dr. Rachel R. Alkalay, legde aan City AM uit dat het virus zich aan een cel hecht door middel van het spike-eiwit.

“Al het onderzoek in de wereld is gericht op dit spike-eiwit. We zijn erin geslaagd het te ontleden. Dit is in wezen het equivalent van brandstof uit een auto halen,” zei Alkalay.

“We hergebruiken momenteel verbindingen die al veilig voor andere doeleinden op miljoenen mensen zijn getest. Onze bevindingen tonen aan dat het heel goed mogelijk is om een ​​onmiddellijk effect te hebben bij het remmen van het virus bij mensen die eraan zijn blootgesteld,” voegde ze eraan toe.

De behandeling werd getest in het commerciële laboratorium van Smart Assays in het Weizmann Science Park en maakt deel uit van de recente inspanningen van het laboratorium om “mee te doen aan de strijd tegen COVID-19 door testen te ontwikkelen voor het testen van nieuwe antivirale geneesmiddelen”, aldus de website.

Dr. Celeste Weiss-Katz, een proteïne-expert aan de Universiteit van Tel Aviv, bevestigde dat de laboratoriumrapporten aantoonden dat de formule de Covid-19-spike-proteïnen afbreekt.

“Het is duidelijk om uit de laboratoriumresultaten te zien dat de Novel Concepts Medical-formule een significante vermindering van de S1- en S2-eiwitten veroorzaakt,” zei ze.

Alkalay zei dat Novel Concepts Medical nu op zoek is naar samenwerking met ziekenhuizen, zowel in Israël als andere landen, om te beginnen met klinische proeven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!