Er zijn tot nu toe 1,37 miljoen Israëliërs gevaccineerd

Mobiele vaccinatie unit van Leumi Health Care Service. Foto vie Leumi

Volgens een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid hebben tot aan dinsdagmorgen 1,37 miljoen Israëliërs hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen. Volgens de CEO van Clalit Health Services is 80% van de mensen die een vaccinatie hebben gekregen 75 jaar en ouder.

Volgende week zal worden beginnen met het toedienen van de tweede vaccinatie aan hen die dan 3 weken geleden zijn gevaccineerd. Zij zullen 8 dagen daarna voor 95,5% beschermd zijn tegen het coronavirus, aldus het ministerie in de verklaring.

Israëlische media melden dinsdagochtend dat zeven verpleegsters in een vaccinatiecentrum in Safed positief zijn getest op het coronavirus, waardoor tientallen medewerkers en bezoekers in quarantaine zijn geplaatst.

Inmiddels heeft Leumit Health Care Services, een van de vier ziekenfondsen in Israël, bekend gemaakt dat het mobiele vaccinatiecentra in het zuiden van Israël in gaat zetten, te beginnen in Ofakim waardoor daar vandaag al 250 mensen kunnen worden gevaccineerd.

Een ander ziekenfonds, Maccabi Healthcare Services deelde in een persbericht mee dat meer dan 80% van haar leden die risico lopen vanwege leeftijd of onderliggende aandoeningen, al gevaccineerd zijn of een afspraak hebben om te worden gevaccineerd.

“Terwijl we doorgaan met het toedienen van de eerste dosis”, zei de CEO van Maccabi Healthcare Services, “gaan we volgende week beginnen met het toedienen van de tweede dosis aan hen die drie weken zijn gevaccineerd”.

“Dit is een job op een schaal die Israël nooit eerder heeft meegemaakt”, voegde hij er aan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)