Na beëindiging lockdown komt er een snelle ‘Check2Fly’-test op Ben Gurion Airport

Ter illustratie PCR test. Screenshot YouTube

Nadat het ministerie van Volksgezondheid op 7 januari haar toestemming heeft gegeven, komen er snelle ‘Check2Fly‘-tests beschikbaar op Ben Gurion Airport voor een ieder die moet vliegen.

Zodra de lockdown is opgeheven zullen de tests beschikbaar zijn waarbij het resultaat binnen 4 uur bekend is.

Hoewel Check2Fly en het ministerie hadden aangekondigd dat de test al half november beschikbaar zou zijn, had het ministerie van Volksgezondheid geen goedkeuring verleend, waardoor reizigers geen afspraken konden maken om snel te worden getest.

De vier uur durende test, die 134,64 shekel (€ 34.50) kost, stelt reizigers in staat om naar de luchthaven te gaan, te worden getest en op het resultaat te wachten voordat ze aan boord van hun vliegtuig gaan.

Dit is vooral handig voor reizigers die ver van de luchthaven wonen, zoals in de periferie van Israël, zei Liron Karassin, CEO van Omega Corporation.

Veel landen eisen dat reizigers bij binnenkomst binnen 72 uur na aankomst een negatieve coronavirus-test tonen. Israël heeft een dergelijk protocol nog niet geïmplementeerd, hoewel het momenteel wordt besproken en zeer waarschijnlijk op korte termijn ook van kracht wordt.

Check2Fly zei dat het de test al zou kunnen uitrollen, maar “vandaag zijn er niet genoeg reizigers op Ben-Gurion Airport, dus dat is niet echt nodig”, zei Karassin.

Het Check2Fly coronavirus-testlaboratorium op Ben-Gurion Airport is opgezet in een gezamenlijke samenwerking tussen Omega Corporation en Rambam Health Care Campus in Haifa.

Het biedt een standaard PCR-test die wordt gebruikt om de aanwezigheid van een antigeen direct te detecteren, wat wordt beschouwd als de meest nauwkeurige vorm van testen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)