Eindelijk belde president Biden met premier Netanyahu

Premier Netanyahu tijdens zijn telefoongesprek met president Biden. Foto GPO

Hij heeft er vier weken op moeten wachten, maar woensdagavond was het dan zover en ontving premier Netanyahu het lang verwachte telefoontje van president Biden.

Er ging geen dag voorbij of er werden wel vragen gesteld aan Netanyahu waarom hij nog niet was gebeld door de Amerikaanse president, omdat vorige Amerikaanse presidenten er een gewoonte van hadden gemaakt Netanyahu als een van de eerste buitenlandse leiders te bellen, wat vaak al na een paar dagen na aantreden gebeurde.

Volgens het persbericht van het kantoor van premier Netanyahu was het gesprek erg warm en vriendelijk en duurde het ongeveer een uur.

De twee leiders spraken over hun langdurige persoonlijke band, ze kennen elkaar ruim 40 jaar, en zeiden dat ze zouden samenwerken om de standvastige alliantie tussen Israël en de VS te blijven versterken.

De Amerikaanse president Biden en premier Netanyahu bespraken verder de toekomstige vorderingen van de vredesakkoorden met andere landen in de regio, de Iraanse dreiging en regionale uitdagingen, en kwamen overeen hun dialoog voort te zetten.

De Amerikaanse president Biden prees premier Netanyahu voor zijn leiderschap in de strijd tegen het coronavirus en wisselden de twee leiders ideeën uit over manieren om met de pandemie van het coronavirus om te gaan.

Hoewel Netanyahu de 12e buitenlandse leider was die door de Amerikaanse president werd gebeld, was hij de eerste leider in het Midden Oosten die een telefoongesprek hield met president Biden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)