5 Israëlische bedrijven op de ‘meest innovatieve’ lijst van Fast Company 2021

Drie Israëlische bedrijven staan op Fast Company’s lijst van ‘ s werelds meest innovatieve bedrijven van 2021 en nog eens twee verschijnen op de lijst van 10 meest innovatieve bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, meldt ISRAEL21C.

Surgical Theater, in de categorie Augmented Reality/Virtual Reality, is opgericht door Israëlische gevechtspiloten die dachten dat chirurgen baat zouden kunnen hebben bij operatiesimulaties op dezelfde manier als piloten profiteren van vluchtsimulaties. Ze hadden gelijk”, schrijft Fast Company.

Foto Surgical Theater

“Met de VR-software van het bedrijf kunnen chirurgen complexe operaties, inclusief hersenoperaties, in VR doorlopen en visualiseren voordat ze de patiënt ooit aanraken. Ziekenhuizen hebben dit jaar ontdekt dat de software ook nuttig is bij het informed consent-proces, omdat patiënten hiermee in VR precies kunnen zien wat een chirurg met hun lichaam wil doen voordat ze toestemming geven. Het bedrijf haalde afgelopen maart nationaal nieuws toen de software een volledige 360-graden VR-afbeelding van de verwoestingen van COVID-19 op de longen van een echte patiënt weergaf. “

Theator werd gekozen in de categorie Data Science .

Foto Theator

“Door meer dan 30.000 uur aan chirurgische video’s te analyseren, heeft Theator een diepgaand inzicht verworven in alles, van galblaasverwijdering tot hernia-reparaties. Het past deze kennis toe op feedback die het chirurgen en bewoners geeft over hun eigen procedures. In 2020 hebben partnerschappen met organisaties zoals McGill University, Stanford University en de Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons ertoe bijgedragen dat Theator’s inzichten bij duizenden chirurgen en chirurgen in opleiding werden gebracht ”, legt Fast Company uit.

TytoCare werd opgenomen in de categorie Gezondheid vanwege het apparaat voor thuisgebruik waarmee artsen het hart, de longen, de oren, de keel, de buik, de temperatuur en de hartslag van een patiënt op afstand kunnen volgen.

Foto TytoCare

TytoCare werkt samen met 150 zorgverleners in de Verenigde Staten. Tijdens de pandemie werd TytoHome – verkocht bij Best Buy – een populair alternatief voor doktersbezoeken.

Beewise en Quantum Machines verschijnen op de lijst van de 10 meest innovatieve bedrijven van het tijdschrift in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De bijenkorf van Beewise. Foto Beehome

Zoals eerder door ons gemeld staat Beewise ook op de TIME lijst van 100 beste uitvindingen van 2020, door het proces van Beewise om bijenkorven een 21e-eeuwse opknapbeurt te geven, compleet met computervisie, AI en precisierobotica.

Foto Quantum Machines

Quantum Machines creëerde de eerste complete hardware- en softwareoplossing voor de besturing en werking van kwantumcomputers, inclusief een standaard universele taal waarmee onderzoekers en wetenschappers wereldwijd programma’s kunnen schrijven voor verschillende kwantumcomputers met één uniforme code.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!