Help het JNF de stranden van Israël schoon te maken

Foto via JNF

Het mag inmiddels bekend zijn dat Israël getroffen is door een milieuramp van ongekende omvang waardoor de prachtige stranden van Israël onder een laag olie zijn bedelft. Er is veel geld nodig voor beschermende kleding, schoonmaakmiddelen, medicatie en het afvoeren en verwerken van de olie en teer.

Duizenden vrijwilligers, daarbij geholpen door ca. 3000 soldaten, zijn sinds de olie op 17 februari aanspoelde, bezig om de stranden over een lengte van 170 km centimeter bij centimeter schoon te maken.

De schade aan het milieu is enorm zowel voor dieren, planten als ook mensen. Volgens de overheid gaat het om een ecologische ramp waarvan het opruimen jaren kan duren. Zeker acht natuurreservaten zijn getroffen. Het is de meest ernstige ecologische ramp in Israel in de afgelopen jaren.

Het JNF Nederland is in middels een geldinzamelingsactie gestart om te helpen bij:

• Vervoer van vrijwilligers
• Medicatie
• Opleiding en instructie
• Aanschaf persoonlijke afschermings-/beschermende kleding
• Hulpmiddelen en vuilniszakken
• Het afvoeren en verwerken van olieresten

Via de website van het JNF kunt u een bedrag doneren.

Doe het, uw bijdrage wordt niet alleen enorm op prijs gesteld maar helpt ook bij het redden van de met olie besmeurde zeedieren en de prachtige flora en fauna.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!