Israëlisch bedrijf betrokken bij ontwikkeling medicijn voor veel voorkomende vaginale infectie

Een levend bio-therapeutische remedie gebaseerd op het microbioom van een vrouw is in ontwikkeling om bacteriële vaginose te behandelen. Deze veel bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd voorkomende infectie, houdt verband met een verhoogd risico op een miskraam en complicaties bij zwangerschap en vruchtbaarheid.

De behandeling wordt ontwikkeld in een samenwerking tussen Ferring Pharmaceuticals uit Zwitserland, Ferring-dochteronderneming Rebiotix uit Minnesota en MyBiotics Pharma uit Rehovot, Israël, schrijft ISRAEL21C.

Momenteel wordt bacteriële vaginose behandeld met antibiotica, die het vaginale microbioom kunnen verstoren maar deze kunnen niet voorkomen dat de infectie opnieuw optreedt. Het doel van een op microbiota gebaseerde behandeling zou zijn om het antibioticagebruik te verminderen en een langdurige behandelingsoplossing te bieden.

MyBiotics heeft kweek-, fermentatie- en afgiftetechnologieën ontwikkeld om een ​​gebalanceerd microbioom (bacteriële gemeenschap) overal in het lichaam te herstellen. Deze technologieën zijn geïntegreerd met een computationeel AI-platform om unieke live-formules te ontwerpen die zeer krachtig zijn.

Het potentieel van op levende microbiota gebaseerde biotherapeutische producten breidt zich snel uit. De meest klinisch geavanceerde formuleringen, afgeleid van het menselijke darmmicrobioom, worden momenteel ontwikkeld om Clostridium difficile infectie te behandelen. Producten voor de voortplanting en de gezondheid van moeders zijn de volgende grens.

De nieuwe meerjarige overeenkomst bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen Ferring en MyBiotics, geïnitieerd in 2017. Deze heeft al technologieën getest die bedoeld zijn om geselecteerde bacteriesoorten te stabiliseren die cruciaal zijn voor de gezondheid van het vrouwelijke voortplantingsstelsel met behulp van MyBiotics ‘MyCrobe-technologie.

“De overeenkomst van vandaag is een belangrijke evolutie van onze langdurige relatie met Ferring op het gebied van op microbiota gebaseerde therapieën ten behoeve van de gezondheid van vrouwen, inclusief voortplanting en zwangerschap”, aldus David Daboush, CEO van MyBiotics.

“We zijn verheugd om voort te bouwen op die sterke relatie. Deze gericht is op het aanbieden van nieuwe behandelingen via ons microbioomtechnologieplatform.”

In oktober 2019 publiceerden Israëlische onderzoekers een baanbrekende studie waaruit bleek dat chronische bacteriële vaginose kan worden behandeld met getransplanteerd vaginaal vocht van een gezonde donor om een ​​gebalanceerd microbioom te herstellen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!