Hoe gaat het-kantoor van de toekomst er na het coronatijdperk uitzien

Het kantoor van de toekomst, zoals voorgesteld door Auerbach Halevy Architects voor Check Point. Fot Check Point

Een aantal maanden geleden schreef het Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies een wedstrijd uit om het kantoor voor na het coronapandemie te ontwerpen. De winnaar ontvangt een prijs van ruim 12.000 euro.

Nou dat hebben ze geweten, ruim 80 inzendingen werden ontvangen. Deze werden beoordeeld op originaliteit, innovatie, benutting van bestaande ruimte, planning en gebruik van beschikbare materialen.

Er waren duidelijke trends onder de inzendingen, onthulde Gil Messing, hoofd wereldwijde bedrijfscommunicatie bij het cyberbeveiligingsbedrijf. “De belangrijkste reden om op kantoor te komen, is duidelijk voor sociale interactie en om te brainstormen”.

Een ander probleem dat door de inzendingen naar voren kwam, was de noodzaak om flexibele werkplekken te personaliseren. Als mensen geen vast bureau op kantoor hebben en op voorhand een werkplek moeten reserveren voor gebruik op een bepaalde dag, hoe zorg je er dan voor dat ze zich bij binnenkomst thuis voelen in hun ruimte? 

Volgens Messing waren enkele van de suggesties om de werkcabines uit te rusten met slimme schermen. Deze downloaden foto’s vanuit social media van gebruikers wanneer ze op kantoor zijn.

De materialen die voor het kantoor van de toekomst worden gekozen, moeten modulair, flexibel en multifunctioneel zijn, met wanden die gemakkelijk kunnen worden verplaatst, en misschien ronde bubbelachtige werkcapsules in plaats van vierkante rechthoeken of vierkanten.

Uiteindelijk won de inzending van Auerbach Halevy Architects. Het ontwerp suggereert een multifunctioneel hybride ruimte gebruikmakend van slimme, flexibele ‘eilanden’ die in staat zijn om ‘aan te passen en te transformeren’. De voorgestelde ruimte is samengesteld uit een verscheidenheid aan deelruimten en werkplatforms – van privé, stiltegebieden tot gemeenschappelijke openbare ruimtes – met maximale flexibiliteit.

Voorstel van Auerbach Halevy Architects. Foto Check Point

Officity won de tweede plaats en een prijs van ruim 4000 euro voor haar ontwerp van drie soorten aparte kantoorruimtes op verschillende schalen in een ‘gedecentraliseerd systeem’. 

Een van de voorstellen van Officity. Foto Check Point

Rubi & Gal Design Studio won de derde plaats en ruim 2000 euro voor hun veelzijdig gedeelde werkcapsules uitgerust met slimme schermen met gepersonaliseerde afbeeldingen en een bureau met alle benodigde apparatuur.

Kantoor van de toekomst. Foto Rubi and Gal Design via Check Point

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)