Israël levert radarsystemen aan Slovakije

De ondertekeningsceremonie. Foto IAI / Ministerie van Defensie Slovakije

Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft een overeenkomst met Slovakije getekend om 17 door Israel Aerospace Industries geproduceerde radarsystemen te leveren. 

De deal heeft volgens het persbericht een waarde van 148 miljoen euro. Volgens de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz in een persverklaring biedt de nieuwe overeenkomst Slowakije “hoogwaardige, geavanceerde systemen om hun nationale veiligheid te behouden, maar ook versterking van de defensie-industrie en het creëren van veel nieuwe banen in Israël en Slowakije.”

MMR Radar. Foto IAI

De overeenkomst omvat de overdracht van technologie en kennis van Israël naar Slowakije, evenals industriële samenwerking. De radarcomponenten zullen worden vervaardigd in samenwerking met de defensie-industrie in Slowakije, onder professionele begeleiding van IAI en het Ministerie van Defensie.

De vlaggenschip MMR-radar, vervaardigd door IAI-dochter ELTA Systems, zal de Slowaakse defensie-instelling voorzien van een volledige situatiebeoordeling vanuit de lucht. De radar detecteert dreigingen vanuit de lucht, classificeert ze, berekent hun dreigingsniveau en levert essentiële gegevens waarmee systemen meerdere dreigingen tegelijk kunnen neutraliseren. Bovendien zijn deze radarsystemen interoperabel met NAVO-verdedigingsmechanismen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)