Hightech en liefdadigheid trekken samen op

Van links naar rechts, Jacob Hershkovitz, CEO van Mechubarim Plus; Give & Tech medeoprichter Ron Weiner; en Ofra Rosenstein, CEO van Rishon houdt van dieren.  Foto door Cathy Weiner via ISRAEL21C

Een ongebruikelijk schenkingsmodel is in Israël van de grond gekomen. In de hightech industrie gaan professionals in cursussen hun kennis delen, de opbrengsten komen ten goede aan non-profitorganisatie

De 28-jarige Ron Weiner – computerprogrammeur en datawetenschapper – is een vaste vrijwilliger bij Rishon Loves Animals. Toen het dierenasiel ook financiële steun nodig had, wilde hij het asiel daar bij helpen. Zo ontstond dit nieuwe schenkingsmodel. Kennis delen als verdienmodel voor goede doelen. Give & Tech organiseert deze cursussen.

Ron Weiner werkt fulltime als backend-ontwikkelaar en runt Give & Tech in zijn vrije tijd.  Foto door Cathy Weiner via ISRAEL21C

Give & Tech, begonnen in juni 2019, heeft de overdracht van meer dan 63.000 euro aan donaties mogelijk gemaakt.

Het team van Give & Tech, inclusief Weiner, zijn vrijwilligers. De enige overheadkosten zijn voor webdesign, juridische kwesties en het afhandelen van geldovermakingen.

De cursussen van Give & Tech zijn niet goedkoop – ze variëren van het equivalent van 229 tot 384 euro. Studenten kunnen zelf de prijs kiezen waarmee ze zich het prettigst voelen.

“Een aanzienlijk aantal mensen – zo’n 30%- kiest voor de hogere prijs”, zegt Weiner tegen ISRAEL21c. “We waren erg verrast.”

Een pre-pandemische Give & Tech-lezing. Foto met dank aan Give & Tech

De cursussen van Give & Tech duren zes tot tien weken en worden in het Hebreeuws gegeven. Als er voldoende vraag is, wordt Engels als voertaal toegevoegd.

Op dit moment gaat alles via Zoom, maar Weiner hoopt dat ze snel terug kunnen keren naar de persoonlijke bijeenkomsten die ze vroeger organiseerden vóór de uitbraak van de coronaviruspandemie.

Voor het hele persbericht lees hier.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)