President Rivlin verkoopt zijn chametz

Opperrabbijn Shlomo Moshe Kadar en President Rivlin. Foto Mark Neyman (GPO)

Zoals elk jaar voorafgaand aan Pesach, verkocht president Reuven Rivlin woensdagmorgen symbolisch de chametz. Dat is voedsel dat tijdens de Pesach periode verboden is. Dit deed hij samen met de Sefardische opperrabbijn van Jeruzalem, Shlomo Moshe Amar.

De president bedankte de rabbijn en benoemde hem tot zijn vertegenwoordiger voor het verkopen van alle chametz in zijn woning in Beit HaNasi. De president vroeg om de zegen van de rabbijn opdat de komende dagen goed en veilig zullen zijn. En ook voor de goede gezondheid van alle Israëliërs. De rabbijn zegende het Israëlisch en het Joodse volk over de hele wereld voor een Chag Pesach Sameach v’Kasher – een gelukkige en koosjere Pesach.

Het verkoopbewijs werd ondertekend door de directeur-generaal van Beit HaNasi, Harel Tubi, die de rabbijn benoemde als zijn vertegenwoordiger voor de verkoop van alle chametz in Beit HaNasi.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)