IAI breidt luchtverdedigings mogelijkheden uit met nieuwe raket

Lancering van de Barak-4 raket. Foto IAI

In de schaduw van de IDF-waarschuwingen voor mogelijke aanvallen vanuit Iran en zijn proxy’s in de regio, voltooide Israel Aerospace Industries (IAI) maandag een reeks succesvolle proeven met het Barak luchtverdedigingssysteem.

In een persbericht zei het bedrijf dat mogelijkheden van het systeem in verschillende scenario´s onderzocht worden.

De Barak ER-raket, ontwikkeld door IAI, combineert het vermogen om ballistische bedreigingen op een afstand van 150 kilometer te onderscheppen. Het vergrote bereik werd gedeeltelijk mogelijk gemaakt door de interceptor- en MMR-radarmogelijkheden aan te passen tot een bereik van 150 km. De verticaal gelanceerde raket bevat een booster, een raketmotor met dubbele puls en een geavanceerde radarsysteem.

De interceptor met groot bereik bereikt een hoogte van 30 kilometer en kan zich verdedigen tegen bedreigingen, waaronder straaljagers, kruisraketten, drones, helikopters en zweefbommen. Het wordt ingezet in een lanceerinrichting met acht raketten en kan zowel op land als op zee worden ingezet.

Boaz Levy, president en CEO van IAI zei na de voltooiing van de tests dat “de evolutie van luchtdreigingen over de hele wereld, gecombineerd met geopolitieke veranderingen, een geavanceerd, wendbaar en veelzijdig luchtverdedigingssysteem vereist.”

“Het Barak-systeem is bewezen effectief tegen talloze bedreigingen, waaronder enkele van de meest uitdagende van vandaag”.

In februari maakten de IAI en het ministerie van Defensie bekend dat ze beginnen met de ontwikkeling van een nieuwe generatie van het Arrow-systeem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)