Nieuw Arrow 4-antiraketsysteem wordt gezamenlijk door Israël en de USA ontwikkeld

Arrow 4 luchtverdedigingssysteem raket. Foto Ministerie van Defensie

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat Israël en de Verenigde Staten zijn begonnen met de ontwikkeling van het Arrow 4-raketafweersysteem.

“Arrow-4 wordt een geavanceerde, innovatieve onderscheppingsraket met verbeterde mogelijkheden. Het zal een breed scala aan evoluerende bedreigingen in de regio aanpakken en zal de Arrow-2-onderscheppers in de komende decennia vervangen ”, aldus luidt het persbericht

Het Arrow-systeem – dat momenteel bestaat uit de onderscheppingsraketten Arrow, Arrow 2 en Arrow 3 – vertegenwoordigt het langste bereik van het luchtverdedigingsnetwerk van Israël, en is voornamelijk ontworpen om ballistische en kruisraketten neer te schieten, inclusief raketten die kunnen worden gebruikt om een ​​nucleaire kernkop of andere niet-conventionele munitie, te dragen.

“De ontwikkeling van Arrow-4 samen met onze Amerikaanse partners zal resulteren in een technologische en operationele sprong voorwaarts, die ons voorbereidt op het toekomstige slagveld en de evoluerende dreigingen in het Midden-Oosten en daarbuiten”, zegti minister van Defensie Benny Gantz in de verklaring.

Israel Aerospace Industries, GM van de IAI / MLM Division, Jacob Galifat zei: “Het Arrow-wapensysteem, dat een van de eerste ter wereld was om ballistische raketten te onderscheppen, zal worden geüpgraded met een aanzienlijke capaciteit, geproduceerd door IAI, in de vorm van de Arrow-4 interceptor. De interceptor zal de meest geavanceerde in zijn soort ter wereld zijn en een nieuwe verdedigingslaag bieden aan de staat Israël en zijn burgers.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)