Nieuw koosjer recept – Pikante kip

Kip pikant. Foto via Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Waar wij de afgelopen dagen zes video’s, met typische Nederlandse Pesach recepten hebben gepubliceerd, houden wij het vandaag wat algemener.

Vandaag gewoon een heerlijk pikant en heerlijk sappige kip, die makkelijk te bereiden is. Het onderstaande recept gaat uit van vier personen en vonden wij op kosher.com.

Ingrediënten

700 gram kippenborst

1 middelgrote ui, in halve rondjes gesneden

1,5 eetlepel olijfolie

1,5 kopje (Tuscanini) in blokjes gesneden tomaten

1 kleine eetlepel kippensoepmix

1/2 theelepel (Gefen) knoflookpoeder

zout, naar smaak

peper, naar smaak

1/4 – 1/2 theelepel (Gefen) oregano

een volle 1/2 theelepel of meer met gehakte verse basilicumblaadjes (je kunt ook een volle 1/4 theelepel gedroogde basilicum gebruiken)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Maak de kip schoon en doe in een braadpan. Leg de gesneden uien op de stukken kip en druk ze lichtjes aan.

Combineer de rest van de ingrediënten in een kom en meng goed. Proef en pas eventueel de kruiden aan.

Giet rest van de ingrediënten over de kip en smoor alle stukjes.

Dek de pan goed af en bak gedurende 1 uur en 45 minuten. Haal deksel van de pan en bak nog eens 15 minuten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)