Israëlisch bedrijf helpt Pfizer bij ontwikkeling nieuwe medicijnen

Dankzij de ontwikkeling van een van de toonaangevende vaccins tegen Covid-19, is de farmaceutische gigant Pfizer nu een begrip. Maar wanneer Pfizer aan zijn volgende doorbraak werkt, zal een Israëlische startup het in New York gevestigde bedrijf helpen om de volgende generatie medicijnen efficiënter en effectiever te ontwikkelen.

Het in Israël gevestigde CytoReason heeft een machine learning platform ontwikkeld dat dient als een ‘gps voor het immuunsysteem’, aldus ISRAEL21C.

Net zoals een GPS-verkeersapp helpt bij het vinden van de snelste route naar huis, kunnen Pfizer-wetenschappers het machine learning model van CytoReason gebruiken om inzichten te krijgen in de biologie van auto-immuunziekten en patiënten te identificeren die mogelijk het meeste baat hebben bij een bepaald medicijn. De technologie van CytoReason kan kritische informatie over het functioneren van het immuunsysteem tot op moleculair niveau blootleggen.

CytoReason heeft “een van ‘s werelds grootste bibliotheken van menselijke moleculaire gegevens en een platform om die gegevens toegankelijk en bruikbaar te maken”, zegt het bedrijf. “De modellen op celniveau van CytoReason worden gebruikt door enkele van de grootste farmaceutische bedrijven, waardoor ze op het juiste moment de juiste therapieën voor de juiste patiënten kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

CytoReason werd in 2016 opgericht door onderzoekers en wetenschappers van het Technion – Israel Institute of Technology. De technologie van het bedrijf heeft geleid tot vijf aangevraagde patenten, 10 commerciële en wetenschappelijke samenwerkingen en 17 peer-reviewed publicaties.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)