Thomas Nides wordt Biden’s ambassadeur in Israël

Thomas Nides. Foto YouTube.

Verwacht wordt dat Joe Biden Thomas Nides, de vice-voorzitter van Morgan Stanley, voordraagt ​​als de Amerikaanse ambassadeur in Israël, meldde The Washington Post dinsdagavond.

Thomas Richard Nides geboren in 1961 komt uit Duluth Minnesota en is de zoon van Shirley en Arnold Richard Nides. Zijn vader was de oprichter van Nides Finance, een Amerikaans bedrijf voor consumentenfinanciering en president van Temple Israël en de Duluth Jewish Federation.

Nides was van 2011 tot 2013 de plaatsvervangend staatssecretaris van Beheer en Middelen van de Verenigde Staten onder president Barack Obama. Hij werd gezien als een pro-Israëlische stem en iemand waar Israëliërs vaak naar toe gingen als er zich problemen voordeden.

Aaron David Miller, een senior fellow bij het Carnegie Endowment for International Peace en een vriend van Nides, prees de selectie.

“Nides is een man met een echte pro-Israëlische gevoeligheid, maar ik denk dat hij ook in staat is tot het soort afstandelijkheid dat van cruciaal belang is om het evenwicht te vinden in de relatie tussen het beschermen van de belangen van Israël en dat van de Verenigde Staten, vertelde Miller aan de Jewish Insider.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)