Israëlisch onderzoek ‘Antilichamen COVID-19 in borstvoeding’

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Uit onderzoek van het Shamir Medical Center in de buurt van Tel Aviv, blijkt dat baby’s van pas gevaccineerde moeders, gedurende ten minste zes weken melk met antilichamen binnen krijgen.

Eerder onderzoek van de Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research had al uitgewezen welke voordelen borstvoeding met zich mee brengt. Vaccinatie van moeders die borstvoeding geven, bevordert de productie van belangrijke antilichamen in moedermelk.

Artsen van het Shamir Medical Center verzamelden melkmonsters van 84 moeders voordat ze tegen corona werden ingeënt. Twee weken na de eerste injectie, werden er zes wekelijkse monsters afgenomen en vonden ze antilichamen die er voorheen niet waren.

“De bescherming die van moeder op kind wordt overgedragen, duurt slechts zolang de baby melk drinkt en neemt af zodra deze stopt”, zei hoofdonderzoeker Dr. Sivan Perl aan The Times of Israel.

Opmerkelijk onderzoek van antilichamen.

De studie eindigde na zes weken, maar Perl zei dat ze gelooft dat het erop wijst dat antilichamen mogelijk tot ver na dat tijdsbestek aanwezig blijven. Zelf geeft ze haar kind, dat bijna drie is, nog steeds borstvoeding.

Het onderzoek van Perl wordt als opmerkelijk beschouwd vanwege het aantal proefpersonen en de observatie van de levensduur van antilichamen. Deze keer namen acht keer zoveel vrouwen deel aan het onderzoek dan aan een eerder Israëlische studie die wees op het bestaan ​​van antilichamen.

 “We hebben aangetoond dat er veel antilichamen zijn die in de moedermelk achterblijven, en ze toonden aan dat het virus in vitro wordt geneutraliseerd, wat er heel goed op kan duiden dat moedermelk immuniteit geeft aan baby’s,” aldus Perl.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)