Verfilming Zesdaagse Oorlog Jeruzalem ’67

Fotobewerking printscreen Youtube

Lihi Kornowski speelt de hoofdrol in deze verfilming van Emil Ben-Shimon over de Zesdaagse oorlog. Haar personage is Sarah, een vrouw die in Jeruzalem woont en zich aan de frontlinie van de oorlog bevindt.

Emil Ben-Shimon is regisseur en schrijver, bekend van The Women’s Balcony (2016), Mimon (2005) en Susey Pere (2016).

Lihi werd geboren in Kfar-Saba, Israël. Haar studies op de middelbare school stonden in het teken van klassieke muziek op de Thelma-Yellin High School of the Arts. Toen ze als professionele muzikant in het leger ging dienen, realiseerde ze zich dat het haar droom was om actrice te worden. Ze veranderde van richting en hierdoor heeft het publiek haar leren kennen van “Losing Alice”.

De samenvatting van de film op de Internet Movie Database luidt: “In Jeruzalem, tijdens de Zesdaagse Oorlog, verlaat een jonge burgervrouw haar familie om haar land te dienen. Een man die oorlog verafschuwt, moet vechten in het zicht van zijn huis. Terwijl parachutisten naar de stad worden gestuurd voor een gevecht waarvoor ze nooit hebben getraind”.

De Zesdaagse oorlog verfilmd vanuit een ander perspectief.

“Het is een uitdaging en een grote eer voor mij om Sarah te spelen” vertelt Lihi in een persbericht aan deadline.com. Het voelt voor de actrice als een missie om dit verhaal vanuit een vrouwelijk oogpunt te vertellen. “Er was en is nog steeds een neiging om de heldinnen van deze periode te vergeten”. Producent Joseph Schick voegt daar aan toe verheugd te zijn het verhaal vanuit het oogpunt van een gezin in Jeruzalem te kunnen laten zien.

Emil Ben-Shimon is een meester in het vertellen. Lihi Kornowski is de nieuwste briljante actrice uit Israël. “Haar enorme bereik en veelzijdigheid zijn perfect voor een hoofdpersonage dat moedig, gekweld en onvolmaakt is”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)