Mondkapjes en ernstige astma aanvallen

Printscreen Youtube

Uit een studie van Sheba Medical Center blijkt nu dat door het dragen van mondkapjes het aantal ernstige astma gevallen het afgelopen jaar met 65% daalde in Israël.

Deze daling wordt toegeschreven aan het in Israël verplicht dragen van mondkapjes tijdens de pandemie. Bovendien hielp het ook de verspreiding van virussen zoals de griep te verminderen.

Minder klachten en voordelig voor de portemonnee.

Voor mensen die elk jaar weer last hebben van hooikoorts, is er ook goed nieuws. Het dragen van een mondkapjes levert ook minder kans op seizoensgebonden allergieën. Wellicht een idee voor wie tijdens het pollenseizoen grote hinder ondervinden van brandende ogen, verstopte neus en hevige niesbuien. De mondkapjes voorkomen dat stuifmeel van bloemen, bomen en gras in contact komen met neus en mond. Wellicht een leuk idee om mondkapjes met afbeeldingen van paardenbloemen te gaan verkopen. Wanneer je dan iemand met een vrolijk ogend mondkapje ziet fietsen, kun je denken “Ach gut, polletjes”.

Het publiceren van dit onderzoek dat door Prof. Nancy Agmon-Levin is uitgevoerd, komt kort nadat in Israël op 18 april het verplicht dragen van een mondkapje op straat is afgeschaft. In een persbericht van Israel21C vertelt ze dat zelfs goedkope mondkapjes dit resultaat opleveren. Niet minder goed nieuws, omdat deze kosten aanzienlijk minder zijn dan de aanschaf van medicatie en hulpmiddelen om klachten te verminderen. Prof. Nancy Agmon-Levin is hoofd van het Sheba Medical Center’s Clinical Immunology, Angioedema and Allergy Unit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!