IAI gaat het Z-MAG All-Terrain Vehicle aan de IDF leveren

Z-MAG All-Terrain Vehicle. Foto IAI

Israel Aircraft Industries (IAI) en de afdeling Productie en Inkoop van het Israëlische ministerie van Defensie Afdeling hebben de eerste overeenkomst getekend om de Z-MAG te produceren voor de IDF en klanten wereldwijd.

IAI heeft onlangs de rechten verworven op de Israëlische Z-MAG off-road voertuigfamilie. De Israëlische MOD Subafdeling voor Landproductie en Inkoop en IAI’s ELTA Group hebben een overeenkomst getekend om negen Z-MAG terreinwagens te produceren en te leveren aan de IDF, met een optie om 21 extra eenheden te bestellen.

Foto IAI

De in Israël ontwikkelde Z-MAG-voertuigen zijn een aandachtspunt geweest in de lokale en wereldwijde off-road, all-terrain-wagen gemeenschap.

De Z-MAG heeft een uitzonderlijk vermogen om in de meest extreme situaties te manoeuvreren. De eerste Z-MAG-voertuigen die door MOD zijn gekocht, zullen uniek zijn in hun mogelijkheden die speciaal zijn ontworpen voor de behoeften van de manoeuvreereenheden van de IDF.

Na een beoordeling periode zal de IDF overwegen om de komende jaren meer voertuigen aan te schaffen.

IAI bouwt een lopende band voor de Z-MAG-voertuigen die zal worden gehuisvest bij ELTA’s Landdivisie in Be’er Sheba en investeert ILS 100 miljoen (€ 26 miljoen) in het project.

Onderstaande Hebreeuwse video toont het prototype en de mogelijkheden die dit voertuig biedt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)