BDS wil de juridische kosten dekken van pro-Palestijnse demonstranten die joden hebben mishandeld

Pro-Palestina betogers mishandelen Joseph Borgen.

Een in New York gevestigde coalitie van Palestijnse organisaties die pleit voor de uitroeiing van Israël als een onafhankelijke Joodse staat, wil de juridische kosten dekken van pro-Palestijnse demonstranten die vorige week deelnamen aan anti-Israël demonstraties in het centrum van Manhattan waarbij geweld tegen joden niet werd geschuwd.

Maandag had het Palestine Freedom Fund – dat zichzelf omschrijft als een organisatie die de “beweging voor gerechtigheid, terugkeer en bevrijding” steunt – al bijna zijn doel van 20.000 dollar ingezameld via een online crowdfunding-campagne.

De organisatie beweert dat in de Verenigde Staten “Palestijnse jongeren en activisten voor Palestina het doelwit zijn van criminalisering, bewaking, protestarrestaties en politiegeweld.”

De coalitie bestaat in totaal uit 3 BDS organisaties: Al Awdah: The Palestinian Right to Return Coalition, het Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network en Within Our Lifetime, dat zichzelf omschrijft als een “Palestijnse gemeenschapsorganisatie”. Alle drie verwerpen ze het bestaansrecht van Israël en beschrijven ze het zionisme als “een racistische ideologie die de wereldvrede bedreigt”.

Meer dan 20 mensen werden gearresteerd nadat demonstranten die met Palestijnse vlaggen zwaaiden en gekleed waren in keffiyeh-sjaals, vorige week een pro-Israëlische demonstratie hadden aangevallen op Times Square. Onder de verontrustende scènes die op amateurvideo werden vastgelegd, was een vrouwelijke omstander die werd verbrand toen de demonstranten wat de politie omschreef als ‘vuurwerk van commerciële kwaliteit’ gooiden, evenals de woeste mishandeling van Joseph Borgen door pro-Palestijnse misdadigers.

Een van de aanvallers die betrokken was bij de aanval op Borgen en later gearresteerd werd – de 23-jarige Wasseem Awawdeh – verklaarde dat hij het zo weer opnieuw zou doen. Tijdens de aanval zei Awawdeh tegen de 29-jarige Joseph Borgen: “F *** Israël, Hamas gaat jullie allemaal vermoorden”, en noemde hem een “vuile Jood”.

De aanklachten tegen de beklaagden omvatten aanranding door haatmisdrijven, belemmering van de overheid, verzet tegen arrestatie, onwettige vergadering, wanordelijk gedrag en crimineel wapenbezit, aldus de NYPD.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)