Gewelddadige en antisemitische protesten tegen Israël

In Duitsland wordt weer opgeroepen tot moord op de Joden. Demonstratie in Berlijn. Foto Twitter.

Het afgelopen weekend is in Europese steden, waaronder Amsterdam, geprotesteerd tegen Israël. Dit naar aanleiding van de oorlogshandelingen tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisaties in de Gazastrook. De protesten hadden vaak een gewelddadig en antisemitisch karakter.

Bij verschillende protesten, onder andere in Berlijn en Londen, werden demonstranten gefilmd die Joden in het Arabisch opriepen zich Khaybar te herinneren. Ook werd gewaarschuwd dat het leger van Mohammed terug zou komen. De leus verwijst naar het uitroeien door de profeet Mohammed en zijn soldaten van een joodse stam uit de stad Khaybar gelegen in het huidige Saoedi-Arabië.

Ongeveer 100.000 mensen kwamen in Londen bijeen om tegen Israël te protesteren. Jeremy Corbyn, de voormalige leider van de Britse Labour Party die de partij moest verlaten onder een golf van aantijgingen van antisemitisme, sprak de menigte toe.

Zondag reed er een colonne van auto’s met Palestijnse vlaggen rond door Joodse wijken van Londen, terwijl door een een luidspreker werd opgeroepen om Joodse vrouwen te verkrachten en Palestina te bevrijden.

Ook in Duitsland werd door velen gedemonstreerd tegen de acties van Israël in Gaza. Tijdens de bijeenkomst in Berlijn op zaterdag beval de politie de demonstranten om zich te verspreiden in verband met coronavirus maatregelen. Ze werden bekogeld met stenen en flessen, met meerdere verwondingen als resultaat. Een Israëlische journaliste werd door de menigte belaagd toen ze haar Hebreeuws hoorden spreken.

In Parijs werd door duizenden demonstranten geen gehoor gegeven aan een verbod op demonstraties afgevaardigd door de overheid om de openbare orde te handhaven. Dit om herhaling te voorkomen van 2014 toen anti-Israël demonstraties zodanig uit de hand liepen dat ze de vorm kregen van een pogrom.

De politie gebruikte zaterdag waterkanonnen om de menigte uiteen te drijven en de demonstranten gooiden stenen naar de politie.

In Amsterdam protesteerden ongeveer 3.000 mensen tegen Israël en kozen ervoor dit te doen op de Dam waar de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. Op borden werd Israël beschuldigd van genocide terwijl gelijktijdig werd opgeroepen tot genocide tegen Joden door een “vrij Palestina” te beloven “van de rivier tot de zee”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)