Duitse regering verbiedt Hamas-vlag in reactie op antisemitische incidenten

<em>Het Duitse parament, ter illustratie. Foto YouTube. </em>

De Duitse regering wil een boodschap sturen naar Joodse gemeenschap na verschillende antisemitische incidenten vorige maand te midden van pro-Palestijnse protesten.

Alle partijen in de grote coalitieregering van Duitsland zijn overeengekomen om de vlag van de Palestijnse islamitische fundamentalistische groepering Hamas te verbieden.

De stap komt na verschillende antisemitische incidenten vorige maand in Duitsland tijdens anti-Israël protesten.

Een voorstel om de vlag te verbieden werd oorspronkelijk ingediend door de Christen-Democratische Unie (CDU) van bondskanselier Angela Merkel en wordt gesteund door de centrumlinkse Sociaal-Democratische Partij (SPD), de coalitiepartner van de CDU,.

CDU-kanselier-kandidaat Armin Laschet had vorige maand al opgeroepen om de Hamas-vlag te verbieden als reactie op antisemitische activiteiten in Duitsland.

In mei werden synagogen aangevallen, Israëlische vlaggen verbrand en antisemitische scheldwoorden gebruikt in steden in heel Duitsland tijdens demonstraties tegen Israëlische luchtaanvallen in reactie op de raketten die Hamas op Israëlische steden afvuurde.

De Duitse regering heeft soortgelijke acties ondernomen tegen andere anti-Israëlische groepen in het Midden-Oosten.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde in april vorig jaar aan dat het de Libanese sjiitische groep Hezbollah zou verbieden en zou bestempelen als een terroristische organisatie. De beweging maakt het onwettig om publieke steun voor Hezbollah te tonen, inclusief het zwaaien met de vlag van de groep.

De VS en de EU, inclusief Duitsland, hebben zowel Hezbollah als Hamas als terroristische organisaties bestempeld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)