VAE verwelkomt Joodse belangengroep AJC

<em>AJC kondigt nieuw kantoor en directeur in Abu Dhabi aan</em>

Het American Jewish Committee (AJC), een belangenbehartigingsgroep voor Amerikaanse joden, heeft een kantoor geopend in de Verenigde Arabische Emiraten, de eerste in de Arabische regio. De stap werd verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken van de Golfstaat om de dialoog te bevorderen.

De minister van Buitenlandse Zaken van de VAE sjeik Abdullah bin Zayed al-Nahyan zei zeer blij te zijn met de aanwezigheid van de belangengroep. “Uw aanwezigheid in de VAE maakt deel uit van een veranderende mentaliteit”, zei hij.

Het Sidney Lerner Center for Arab-Jewish Understanding wordt geleid door Marc Sievers, veteraan van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, die in zijn bijna vier decennia als diplomaat in meerdere landen in het Midden-Oosten heeft gediend, waaronder Israël, Marokko, Turkije, Irak, Egypte en Saoedi-Arabië. Arabië.

Volgens de AJC zal het nieuwe kantoor onder meer de Arabisch-Joodse en moslim-Joodse banden bevorderen, antisemitisme bestrijden en samenwerken met Joodse gemeenschappen in de regio.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)