Voormalig Democratisch Congreslid: Zionisten zaten achter 9/11

Voormalig Democratisch congreslid en presidentskandidaat van de Groene Partij, Cynthia McKinney, beweerde maandagmiddag in een tweet dat Joden de aanslagen van 11 September 2001 hebben gepleegd.

McKinney deelde een foto van de brandende Twin Towers, met een hand die een puzzelstukje toevoegt waarop ‘zionisten’ staat, om de volledige zin ‘zionisten hebben het gedaan’ op te maken. Ze voegde daaraan toe: “Het laatste stukje van de puzzel.”

Onder degenen die haar antisemitische samenzwering veroordeelden, was Jamaal Bowman, een congreslid uit New York.

“In een tijd waarin antisemitische haat in het hele land toeneemt en solidariteit nog nooit zo belangrijk is geweest, is dit wat we niet gaan doen. Dit is antisemitisch. Het is hatelijk. Het is misleidend en onwetend”, zei hij.

Het is niet de eerste keer dat McKinney antisemitische beweringen deelt in het openbaar of op sociale media. In 2009 beschuldigde McKinney “de pro-Israëllobby van het saboteren van haar politieke carrière”, aldus de Anti-Defamation League.
Na de Amerikaanse aanval waarbij Qasem Soleimani in januari 2020 omkwam schreef McKinney op Twitter: “Gegarandeerd: de verklaring van Trump over Soleimani en Iran is in Israël geschreven. ALLEMAAL LEUGENS. Donald Trump [is een] zionistische marionet.”

Meest recentelijk, in mei 2020, deelde ze een link naar een Haaretz-artikel en vroeg zich af of er wel zes miljoen joden zijn vermoord tijdens de Holocaust.

De tweets zijn inmiddels verwijderd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)