Voormalig miss Irak: “Radicale Moslims zijn net als de nazi’s”

Sarah Idan, een voormalige Miss Irak, die gedwongen werd haar geboorteland te ontvluchten nadat ze een selfie met Miss Israël had gemaakt, zei tijdens een pro-Israëlische bijeenkomst dat radicale moslims samenwerken met neonazi’s.

In een video die op 27 mei op YouTube werd geüpload, zei Sarah Idan dat moslims in haar thuisland Irak en de rest van de Arabische wereld wordt aangeleerd dat “Joden moslims haten en dat Joden ernaar streven de wereld te vernietigen.”

“Radicale islamitische ideologieën leren hen dat Joden niet eens mensen zijn. Het zijn satanische wezens in menselijke vorm’, zei Idan. Ook in Nederland verspreiden radicale Moslims deze fascistische gedachtegoed, blijkt ook uit onderzoek van Nieuwsuur en het NRC.

Ze trok een parallel met de radicale islam en het nazisme en zei: “De hoeveelheid antisemitisme in de radicale islam is krankzinnig. Het is precies zoals de nazibeweging en de reden waarom veel islamisten zich bij nazi-gedachtegoed hebben aangesloten – om Joden over de hele wereld te verslaan.”

Idan stelt ook vast dat de strijd van radicale islamisten en neonazi’s niet alleen gericht is tegen joden of Israël, maar ook tegen de Verenigde Staten en het Westen.

“Ze geloven dat Israël een groot vooruitgeschoven post is van de VS in het Midden-Oosten en dat ze [Israël] moeten verwijderen als ze de Amerikaanse invloed en democratie in het Midden-Oosten kunnen verwijderen. Het volgende doelwit zou niet alleen de VS zijn, maar ook Groot-Brittannië en al het andere.” van Europa,” zei ze.

Ze ging verder met te zeggen dat een kwart van de aanhangers van de islam radicale islamisten zijn.

“Wat mensen niet begrijpen, is dat hoewel er zoveel vreedzame moslims zijn en ze ongeveer twee miljard van de wereldbevolking uitmaken, het aantal radicale islamisten binnen de islam ongeveer 25 [procent is], dus dat is 300 miljoen – zo groot al de Verenigde Staten,” zei Idan.

De voormalige Miss Universe-deelneemster groeide op in Irak onder het regime van Saddam Hoessein maar moest het land ontvluchten nadat ze een selfie met Adar Gandelsman had genomen, de toenmalige Miss Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)