Ben & Jerry’s meest ongezonde ijs van alle grote merken

Foto Twitter.

In een onderzoek uitgevoerd in 2019 door Cheyenne Buckingham, een specialist in toegepaste voeding en diabetes, komt Ben & Jerry’s als meest ongezonde ijs uit de bus.

Om het meest ongezonde ijs te identificeren, werd een lijst samengesteld van ijs met de meeste calorieën, suikers en vetten van zeven bekende ijsmerken in de Verenigde Staten.

Uit het onderzoek blijkt het ijs van Ben & Jerry’s de meeste calorieën, suikers en vetten te bevatten. De absoluut grootste boosdoener is Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup, met maar liefst 1400 calorieën per 465ml.

Het bedrijf uit New York heeft ook de twijfelachtige eer de tweede grootste boosdoener te leveren onder de grote merken, met Ben & Jerry’s Chubby Hubby. De onderzoeker legt ook een link met de populariteit van deze smaak van Ben & Jerry’s en de hoeveelheid verzadigde vetten, koolhydraten en suikers die het product bevat.

Dit zijn interessante cijfers gezien het obesitas probleem waar veel Amerikanen mee te kampen hebben en het sociaal engagement waarmee Ben & Jerry’s zich profileert. Zeker gezien de coronapandemie en het vele thuiswerken waardoor de kilo’s er bij velen aanvliegen, is dit smakelijke goedje een gevaarlijke caloriebom.

Uiteraard is dit laatste ook waar voor de concurrentie, maar die profileren zich niet of niet zo nadrukkelijk als bedrijven die denken met de verkoop van ijs de wereld te kunnen verbeteren.

Bovendien hebben hun producten, zo blijkt uit het onderzoek, niet zelden aanzienlijk minder calorieën dan vergelijkbaar ijs van Ben & Jerry’s. Zo staat Peanut Butter Salted Fudge van Häagen-Dazs met ‘slechts’ 1190 calorieën pas op vijfde plaats van de 12 meest ongezonde soorten ijs in de Verenigde Staten.

Klik hier voor de volledige lijst van het onderzoek.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)