Nasrallah: Er zijn geen mensen in Israël, alleen kolonisten en bezetters

Hezbollah leider Sayyed Hassan Nasrallah. Foto YouTube.

“Er zijn geen mensen in de Israëlische entiteit, het zijn allemaal bezetters en kolonisten”, zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah tijdens een toespraak op maandagmiddag.

De toespraak werd gehouden bij het begin van een conferentie met de titel Palestine is Victorious over de mediacapaciteiten van Iran en Hezbollah. Nasrallah vertelde er niet bij niet of Arabische Israëliërs ook als bezetters en kolonisten worden beschouwd.

Met het oog op de toename van de spanningen tussen de VS en pro-Iraanse milities in Syrië en Irak, benadrukte Nasrallah maandag dat Hezbollah “de Amerikaanse hegemonie onder ogen ziet” in Irak en Syrië.

De Hezbollah-leider voegde eraan toe dat de conflicten met Israël en de VS niet kunnen worden gescheiden aangezien het bestaan ​​van Israël afhankelijk is van Amerikaanse steun. “Elk bloedbad dat door de vijand wordt gepleegd, is een Amerikaans bloedbad en elke agressie van deze vijand is Amerikaanse agressie.”

Wat de verergering van de economische crisis in Libanon betreft, gaf Nasrallah de VS de schuld en zei dat het Amerikaanse beleid de “belangrijkste reden” voor de crisis is, aangezien “de Amerikanen elke hulp die naar Libanon komt willen belegeren, straffen en voorkomen.”

Hoewel Nasrallah toegaf dat onjuist overheidsbeleid ook “een van de oorzaken” was van de economische crisis, benadrukte hij dat de VS de “hoofdoorzaak” is.

Nasrallah voegde eraan toe dat het doel van de Amerikaanse blokkade is om de bevolking van Libanon tegen Hezbollah te ‘provoceren’ en Hezbollah bezig te houden om te voorkomen dat het de Palestijnen steunt.

Israel heeft Libanon humanitaire steun aangeboden. Libanon lijdt onder een verergerende economische crisis, met geweld en protesten in steden over het hele land terwijl de basisvoorzieningen instorten. Stroomstoringen en onderbrekingen in de levering van gas zijn schering en inslag.

Meer dan de helft van de Libanese bevolking leeft in armoede. Volgens de Wereldbank is de financiële crisis een van de meest ernstige ter wereld ​​sinds het midden van de 19e eeuw.

Nasrallah heeft in recente toespraken gezegd dat de benzinecrisis van het land “binnen een paar dagen” zou kunnen worden opgelost als het land Iraanse olietransporten zou accepteren. Door de sancties tegen Iran zijn deze door het internationaal recht verboden.

Tijdens de toespraak, die grotendeels gericht was op pro-Iraanse mediacapaciteiten, beweerde Nasrallah ook dat Israëliërs de Palestijnse en pro-Iraanse media meer vertrouwen dan hun eigen leiders en media.

Nasrallah benadrukte dat de media van de “As van het Verzet” net zo moeten worden ontwikkeld als hun militaire capaciteiten, en voegde eraan toe dat de “klinkende overwinning” van Palestijnse terroristische groeperingen tijdens het conflict in Gaza mede mogelijk werd gemaakt door de media.

De leider van Hezbollah beweerde bovendien dat “iedereen” de “overwinning” van de Palestijnen erkende, ondanks dat “sommige media in de Golf” dit ontkenden.

Nasrallah verwees naar een recente blokkering van een aantal pro-Iraanse mediasites door de VS, en zei dat dit “bewijs” was van de kracht van de verzetsmedia “vanwege hun invloed”.

De militante leider benadrukte het belang om sociale media te gebruiken en verklaarde dat, hoewel “de vijand satellietkanalen kan uitschakelen, het niet mogelijk is om sociale netwerksites te stoppen, dus we moeten ervan profiteren.”

De leider van Hezbollah beweerde dat een van de belangrijkste sterke punten van de media van de “As van het Verzet” “eerlijkheid is in het overbrengen van nieuws en feiten.

Nasrallah ging in op recente berichten in de Libanese media over de verdachten in het onderzoek naar de explosie in de haven van Beiroet vorig jaar, waarbij hij zich afvroeg of het onderzoek politieke doeleinden had. Vorige week ontplofte er een bom in Beiroet bij het kantoor van een advocaat die bij de zaak betrokken is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)