Voor het eerst sinds maart meer dan 500 nieuwe coronabesmettingen in Israël

<em>Injectie met het coronavaccin. Foto YouTube. </em>

Ongeveer 50% van de nieuwe besmettingen zijn bij schoolkinderen, ondertussen zitten bijna 50.000 mensen in quarantaine en waarschuwen gezondheidsfunctionarissen dat het dagelijkse aantal besmettingen volgende week kan oplopen tot 1000 of meer.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is maandag bij 501 Israëliërs een coronabesmetting vastgesteld, het hoogste aantal nieuwe dagelijkse besmettingen sinds maart.

Na 72.896 uitgevoerde tests op maandag, staat het besmettingspercentage op 0,7%.
Er zijn momenteel 33 coronapatiënten in ernstige toestand opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 16 zijn aangesloten op ventilatoren.

Het coronakabinet komt later dinsdag bijeen om met minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz een reeks mogelijke nieuwe beperkingen te bespreken om te voorkomen dat de situatie erger wordt.

Maandag bevestigde het ministerie van Volksgezondheid dat het Pfizer-vaccin slechts 64% effectief was in het voorkomen van besmettingen die volgens sommige rapporten in 90% van de gevallen werden veroorzaakt door de Delta-variant.

Tot de voorgestelde maatregelen behoorden snelle tests voor kinderen bij openbare evenementen, verplichte tests in geriatrische instellingen en verplichte quarantaine voor een ouder wiens kind is besmet met het virus.

Ook wordt overwogen om een quarantaine in te stellen voor gevaccineerde Israëliërs die terugkeren uit landen met hoge besmettingspercentages.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)