Onderzoeksmissie naar koraal in de Rode Zee loopt vast

Fleur de Passion, foto YouTube.

Slechts een dag na vertrek uit Eilat op weg naar Soedan voor baanbrekend onderzoek naar de gezondheid van de koralen van de Rode Zee, is het onderzoeksschip Fleur de Passion aan de grond gelopen in de Straat van Tiran.

De Egyptische marine evacueerde de zes onderzoekers en vier bemanningsleden naar Sharm el-Sheikh. Volgens de Israëlische wetenschappelijke leider van de missie, prof. Maoz Fine is de ontwikkeling “zeer frustrerend”.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe of waarom het schip aan de grond gelopen is, wat de omvang van de schade is en of het snel genoeg kon worden gerepareerd om verder te gaan. Mogelijk moet er een alternatief schip worden gevonden.

De zes koraalexperts – uit Israël, Zwitserland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – verlieten dinsdag Eilat in het zuiden van Israël voor een vijfdaagse reis naar Port Sudan. Daar zouden zes Soedanese onderzoekers zich bij het team voegen voor studies die naar verwachting tot september zullen duren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)