Palestijnen arresteren zanger voor optreden in nederzetting

Een Palestijnse zanger is gearresteerd door de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit voor een optreden in de nederzetting Ariel.

De zanger, een inwoner van het dorp Kafr ad-Dik op de Westelijke Jordaanoever, zal worden berecht voor het “bevorderen van normalisatie met Israël”. De zanger werd onlangs uitgenodigd om op te treden op een feest dat werd gehouden door een Israëlische fabriek voor Palestijnse arbeiders in het Ariel Industrial Park, aldus Palestijnse bronnen.

Volgens diezelfde bronnen woonden kolonisten de voorstelling niet bij, daar het feest werd georganiseerd door de fabriekseigenaren voor de Palestijnse arbeiders.

Abdullah Kmeil, de gouverneur van de Palestijnse Autoriteit voor het Salfit-district op de Westelijke Jordaanoever, zei dat de zanger optrad voor ‘kolonisten en prostituees’.

“We waren verrast toen een van de populaire artiesten optrad in een spraakmakend concert voor de kolonisten en voor prostituees in Ariel’, zei Kmeil in een verklaring. “De zanger werd gearresteerd en doorverwezen naar het openbaar ministerie, met video’s als bewijs, om aan de wettelijke eisen te voldoen.”

De gouverneur zei dat hij “geschokt” was toen enkele Palestijnen een beroep deden op de veiligheidstroepen van de PA om de zanger vrij te laten.

“We zullen geen genade hebben voor iemand die normalisering met de moorddadige kolonisten bevordert”, waarschuwde Kmeil.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)