Israël gaat coronabeperkingen strenger handhaven

Israëliërs op straat met mondkapje. Foto YouTube.

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft de autoriteiten zondag opgedragen om strafrechtelijke aanklachten uit te vaardigen tegen coronapatiënten die de quarantaineregels overtreden. Ook zal de politie zich richten op het handhaven van beperkingen bij evenementen en vieringen, met name bruiloften.

Bennett belegde de vergadering over het verhogen van de handhaving van coronabeperkingen met deelname van de ministers van Volksgezondheid en Binnenlandse Veiligheid, evenals de commissaris van politie, de procureur-generaal en andere professionals.

Minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev presenteerde een alomvattend plan voor de handhaving van de beperkingen in verband met de pandemie, waarmee technologische maatregelen worden gecombineerd met dwangmaatregelen die ter plaatse worden uitgevoerd door politieagenten en gemeentelijke inspecteurs.

“Het doel is om verstandige regels af te dwingen en agressieve handhaving door te voeren tegen overtreders van de regels”, zei Bennett.

“Degenen die de regelgeving overtreden, brengen hun gezondheid en de gezondheid van alle Israëlische burgers in gevaar; we zullen dit niet toestaan. De deltavariant verspreidt zich over de hele wereld. Deze regelgeving speelt een cruciale rol bij het beheersen van het coronavirus en het verslaan van deze mutatie ‘, voegt Bennett er aantoe.

Zondag registreerde Israël 430 nieuwe coronagevallen, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Het positieve testpercentage bedroeg zondagochtend 1,47 procent van de 29.475 tests die de vorige dag waren afgenomen.

Het aantal ernstig zieke patiënten stond gisteren op 63 waarvan 18 patiënten in kritieke toestand verkeren en 16 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!