Bijna 1 miljoen coronabesmettingen in Israël sinds begin pandemie

Corona-testfaciliteit Ben Gurion Airport.

Maandag meldde het Israëlische ministerie van Volksgezondheid 6467 nieuwe coronabesmettingen, waarmee het totale aantal besmettingen op 994615 uitkomt. Verwacht wordt dat dinsdag de grens van 1 miljoen besmettingen wordt overschreden.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid verkeren 670 patiënten in ernstige toestand en liggen er 108 patiënten aan de beademing.

Het dodental is inmiddels gestegen tot 6830. Van de coronatests die gisteren zijn afgenomen toont 6,31% een besmetting aan.

Hoewel het percentage nieuwe besmettingen nog hoog is, stelt het Israëlische ministerie van Volksgezondheid wel een daling vast. Deze daling wordt toegeschreven aan de regeringscampagne om Israëliërs vanaf 30 jaar te voorzien van een boostervaccinatie en de herinvoering van de Groene Pas. Als gevolg van deze ontwikkeling heeft het Israëlische kabinet zondagavond besloten het schooljaar, zoals gepland, op 1 september te laten beginnen.

Volgens het plan kunnen leerlingen ouder dan 12 jaar zich tijdens schooluren op school laten vaccineren, mits zij toestemming hebben van de ouders. Leerlingen onder de 12 jaar wordt gevraagd om op de eerste schooldag een negatief corona-testresultaat mee te brengen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!